fbpx

Studente banjalučkog Medicinskog fakulteta neće da usluže u restoranu na Ginekologiji na Paprikovcu u periodu od 9.30 do 11 časova kada doktori silaze sa klinika i dolaze na ručak ili piće za vrijeme pauze!

– Bilo mi je čudno zašto ne bi uslužili ljude koji dođu u restoran u pauzi između vježbi, ali sam se i sam uvjerio u istinitost tih navoda kada sam čekao konobara 45 minuta i koji na kraju nije ni došao, navodi student Medicinskog fakulteta u Banjaluci, koji je zbog mogućih neželjenih posljedica zamolio da ostane anoniman.

Nakon što je ekipa portala „eTrafika.net“ odlučila provjeriti ove navode i razgovarati sa drugim studentima ovog fakulteta saznali smo da naš sagovornik nije jedinstven slučaj i da je bilo još mnogo njih koji su, kako jednoglasno kažu, „osjetili tu sramotu“.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

– Saznao sam da gazda restorana već više od godinu dana od konobara zahtijeva da se ne uslužuju studenti u periodu između 9.30 i 11 časova i tu se do sada ništa nije promijenilo. Konobari nemaju ništa sa tim, a zašto na tome insistira gazda svima je jasno kad pogledaju studentski ceh, navodi naš sagovornik.

Savez studenata Medicinskog fakulteta je upoznat sa pomenutim problemom a potom i dekan i prodekan Medicinskog fakulteta koji su preuzeli na sebe obavezu da kontaktiraju rukovodstvo Univerzitetsko-kliničkog centra povodom diskriminacije studenata Medicinskog fakulteta u restoranu na Ginekologiji.

– Problem se javio u ljetnom semestru ove godine i mi smo i tad reagovali te upoznali dekana i jednog od direktora Univerzitetsko-kliničkog centra. Tad su nam iz UKC-a rekli da restoran nije u njihovom vlasništvu nego je prostor pod zakupom privatnog lica ali da će uticati da prekine diskriminaciju i jedno vrijeme zaista nije bilo problema. Međutim, problem se javio ponovo u ovom semestru i mi smo odmah reagovali, izjavio je za eTrafiku predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta Radomir Jerkić.

Trenutno se čeka da rukovodstvo Medicinskog fakulteta zajedno sa rukovodstvom UKC-a trajno riješe problem, a studenti ovog fakulteta se nadaju da će to biti u što kraćem roku.

– Ovakva vrsta diskriminacije je nedopustiva jer studenti Medicinskog fakulteta nisu građani drugog reda nego budućnost ove države i najmanje što nam treba jesu ista prava kao što imaju i ostali građani i gosti restorana, zaključio je Jerkić.

Sa Medicinskog fakulteta smo dobili potvrdu postojanja ovog problema, dok iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka odgovor nismo dobili u toku današnjeg radnog dana pa ćemo ga objaviti naknadno.

 

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar