fbpx

O radu zamjenika pravobranioca Mirka Stojčinovića mogla bih pisati mnogo toga, ali postoje institucije koje su relevantnije da se bave time, a posebno o radu pomoćnika pravobranioca Borislava Jeličića!

Piše: Ognjen Tešić

Podrži eTrafiku

Ove, gotovo proročanske, riječi napisala je, između ostalog, pokojna Danijela Novaković, bivši republički pravobranilac, u pismu koje je poslala 29. novembra 2016. na adresu ministra pravde Antona Kasipovića, ali i Specijalnog te Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Iako je Novakovićeva posebno naglasila Jeličićevo ime, iako mu je bivši pretpostavljeni u jednomjesečnom pritvoru a on jedan od odgovornih u predmetu „Poljoprivredna škola“, to nije spriječilo vladajuću koaliciju u Srpskoj da ga prošle sedmice imenuje na funkciju zamjenika pravobranioca. U svom prvom medijskom nastupu rekao je da je „čist kao suza“, a potom je vrlo brzo i uhapšen.

Odgovoru Novakovićeve prethodilo je anonimno pismo „zaposlenih Pravobranilaštva RS“, poslato na Kasipovićevu adresu, naslovljeno sa „Narušavanje ugleda i pravnih interesa RS od strane pravobranioca Danijele Novaković“!

– Isfrustrirana svojom nestručnošću i skromnim pravnim znanjem, Danijela Novaković vrši neprestani mobing i pritisak na pomoćnike, a pogotovo zamjenika Stojčinovića, neosnovano nas optužujući za stvari koje nismo uradili – pisali su te dodali i riječi kako ona “srozava ugled Pravobranilaštva RS”.

Vodeći se potpisnicima gore pomenutog pisma, izgleda da su uhapšeni Stojčinović i Jeličić ti koji brane čast i ugled ove institucije.

Anonimno pismo, u kojem se iznosi niz optužbi na račun Novakovićeve:

Odgovor Danijele Novaković:

Inače, Borislav Jeličić, zamjenik pravobranioca RS, imenovan samo šest dana ranije, uhapšen je juče zbog sumnje na nezakonite radnje u predmetu “Poljoprivredna škola”!

Inače, Jeličič se odazvao u MUP RS u Banjaluci na poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka. Međutim, inspektori su tokom saslušanja otkrili određene detalje kojih su ih natjerali da promijene mišljenje pa je Jeličić lišen slobode.

Trenutno je na 24-časovnoj kriminalističkoj obradi jer sada ima status osumnjičenog.

Njegov prethodnik i bivši pretpostavljeni, Mirko Stojčinović, uhapšen je 3. jula zbog sumnje da je nanio višemilionsku štetu gradu u slučaju zemljišta u Grčkoj ulici i zemljišta u blizini banjalučkog Velesajma. Predmet će se, gotovo sigurno, proširiti i na slučaj Poljoprivredne škole.

Pročitajte i:

Zašto niko nije zaštitio Danijelu Novaković?!

Mirko Stojčinović

Istražujemo: Kako je Stojčinović pokušao gradsko zemljište pokloniti a.d. Građi?!

Napiši komentar