fbpx

Dženi je majka autističnog dječaka koja se svakodnevno suočava sa nekorektnim odnosom društvene zajednice prema njenom djetetu, pa i njoj samoj. 

Piše: Zorana Stojičić

„Odraslom čovjeku koji je sebi prošle sedmice dao za pravo da u supermarketu zagalami na mog sina, a potom mu kaže da je jako nestašan dječak – shvataš li koliko si ga uplašio?

Foto baza

„Majci koja je otvoreno ignorisala moje dijete dok je pokušavalo da pozdravi nju i njeno, a koja je pritom prokomentarisala kako moj sin nema autizam i da je on samo nestašan, a da ga ja ne umijem dovesti pod kontrolu. Znate li koliko mu unštite samopouzdanje takvim ponašanjem?”

„Majci koja je zurila u mene dok je moj sin imao ”svoj trenutak” a potom je rekla svom sinu kako ne želi da se on više igra sa mojim jer je nestašan. Molim te, ne nazivaj moje dijete takvim!”

Dženi kaže kako bi voljela da ljudi ne osuđuju njeno autistično dijete na osnovu samo jednog susreta sa njim, jer ga oni vide kad je najranjiviji. Nije nastašan, ima autizam i ponaša se živahno zbog oduševljenja okolinom u kojoj se našao, što za njega nažalost ujedno prestavlja i psihičko opterećenje.

„Da li znate da mi se srce slomi svaki put kada moje dijete pati, a znate li tek koliko su te krize za njega iscrpljujće fizički, emocionalno i mentalno?”

Izvor: scarymommy.com

 

[post_ender]

 

Napiši komentar