fbpx

Korisnici devet Sigurnih kuća iz BiH od sada su u prilici da besplatno koriste usluge kompanije EuroExpress. Riječ je o jednoj od društveno odgovornih akcija kojima ova kompanija obilježava deset godina rada. 

Piše: Milica Kulić

Korisnici Sigurnih kuća u BiH, žrtve porodičnog nasilja, kojih je nažalost sve više, susreću se sa brojnim problemima. Od zajednica iz kojih su pobjegli uglavnom dođu samo sa osnovnim dokumentima, a s obzirom na to da su često od Sigurne kuće udaljeni i po nekoliko stotina kilometara, ova saradnja s EuroExpress-om omogućiće im lakše rješavanje prebacivanja potrebnih stvari i garderobe.

Podrži eTrafiku

„Naglasiću da je usluga potpuno besplatna i bezbijedna za korisnike jer doprinosi povećanju stepena zaštite i povjerljivosti podataka, a samim tim i zaštite identiteta osoba koje su preživjele nasilje. Dolazak u Sigurnu kuću predstavlja most između onoga što žrtva proživljavala unutar svoje zajednice i početka novog života koji podrazumijeva početak niza procedura u smislu omogućvanja prije svega novih prava“, kazala je Amela Bašić Tomić, koordinatorka Sigurne kuće u Banjaluci.

„Ovo je humani gest koji poručuje da žrtve nasilja nisu same. Problem nasilja u porodici nije i ne može biti samo problem profesionalaca koji se sa njim susreću u svakodnevnoj praksi, već bi trebalo da bude problem svih nas. Zajedničkim akcijama možemo podizati svijest o ovom problemu jer se nasilje iz kućne sfere lako može prebaciti u javni društveni prostor“, dodala je Amela Bašić Tomić.

„Raduje nas saradnja sa Sigurnim kućama u BiH u okviru koje će pošiljke njihovih korisnika stići na najsigurniji i najbrži način. Svjesni smo da im je svaka pomoć bitna i dobro došla, pa se nadamo da ćemo i druge kompanije motivisati za društvenu angažovanost“, rekla je Rozita Tomić, zamjenica generalnog direktora na pres konferenciji povodom obilježavanja deset godina rada preduzeća Euroexpress.

„Kompanija je osnovana sa vizijom da postane lider što smo i uspjeli, ponosno možemo reći da smo sve ostvarili, pokrenuli biznis u vrijeme svjetske ekonomske krize i uspješno poslovali tokom deset godina. To je zasluga cijelog kolektiva, vrijednog rada i dosta odricanja. U narednom periodu planiramo da tehnološki unaprijedimo kvalitet usluga i zaposlimo mladi stručni kadar“, kaže direktorka preduzeća i savjetuje:

„Osnovati firmu danas nije lako, ali ako je čovjek optimističan i ima viziju trebalo bi da istraje do kraja, teško jeste, ali i negativni pad može biti škola. Morate naći način za dobro poslovanje“, izjavila je Rozita Tomić dodajući da je timski rad ključ uspjeha.

Kompanija EuroExpress je licencirani zastupnik FedEx-a za tržište BiH, dok u sklopu grupacije djeluje i EuroExpress šped koji pruža usluge carinskog posredovanja u uvozu i izvozu robe, kao i u svim drugim carinskim postupcima.  Distributivnu mrežu čini dvanaest centara i šest Paket Shopova putem kojih se vrši dostava na cijeloj teritoriji BiH.

Napiši komentar