fbpx

Manifestacija pod nazivom „Volonterska biblioteka – Uživo“, kojom je promovisan volonterizam kao način angažovanja mladih ljudi, održana je sinoć u Domu omladine. Organizator ove manifestacije je Udruženje građana „Zdravo da ste“ u saradnji sa Ministarstvom porodice,omladine i sporta.

Predstavnici organizacija i udruženja građana su kroz metod „Living library“ (Živa biblioteka) koji promoviše dijalog i razumijevanje, posjetiocima pružili više informacija o volonterskim programima u Banjaluci, te načinima na koji se mogu angažovati kao volonteri.

Predstavljene su sljedeće organizacije – Omladinski komunikativni centar (OKC), UG Nova Generacija, AIESEC Banja Luka, Perpetuum mobile – Centar za razvoj mladih i zajednice Banja Luka, Udruženje za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“, Helsinški parlament građana Banja Luka, JU Dječiji dom Rada Vranješević Banja Luka, Udruženje za međunarodnu razmjenu studenata IAESTE BIH, te Udruženje studenata elektortehnike – EESTEC Lokalni komitet Banja Luka.

Podrži eTrafiku

Ove organizacije nude različite oblasti volonterskog rada i edukacije – humanitarni rad, studentske prakse u inostranstvu, edukativne i kreativne radionice, volonterizam u oblasti novinarstva tako da su svi zainteresovani mogli pronaći nešto za sebe.

 

 

eTrafika.net – Ema Mulalić

Napiši komentar