fbpx

Banjalučki fakultet političkih nauka napokon je dobio svoju Studentsku organizaciju. Na sjednici održanoj 22. novembra usvojen je statut te izabrano rukovodstvo organizacije.

Za predsjednika izabran je student politikologije Nemanja Kovačević, potpredsjednik je student novinarstva Nenad Stupar, dok je za sekretara izabrana Bojana Ozerović sa socijalnog rada.

U Skupštini i Upravnom odboru organizacije biće zastupljeni studenti sa svih godina i sa svih studijskih programa.

Podrži eTrafiku

fpn amfiteatar1

Do 22. decembra održaće se i prva redovna Skupština SOFPN, koja će brojati 52 delegata. Na njoj će biti izabran Upravni odbor i strategija u skladu sa kojom će organizacija djelovati u narednom periodu.

Vojislav Savić iz Inicijativnog odbora rekao nam je da SOFPN stvara mnoge mogućnosti za studente ovog fakulteta.

„Naša želja je bila da pokrenemo jednu nezavisnu organizaciju koja će biti od koristi studentima našeg fakulteta i u okviru koje ćemo moći dalje da razvijamo svoje sposobnosti i da djelujemo u skladu sa svojim interesovanjima. Sada, kada smo se organizovali, to nam je stvorilo mnoge mogućnosti za koje smo u prethodnom periodu bili uskraćeni, od stručnog usavršavanja, pa sve do zaštite studenata koji dođu u sukob sa profesorima.”

fpn amfiteatar3

Kako kaže, ova organizacija će pružiti svojim studentima još neke mogućnosti.

“Takođe, potrudićemo se da artikulišemo ciljeve koji će biti usmjereni ka zadovoljavanju realnih potreba studenata, a to govorim, naravno, zbog toga što je stanje u krovnim studentskim organizacijama, kao što su Studentski parlament i Unija studenata, užasavajuće, a za to imamo zahvaliti tome što smo dopustili da mediokriteti zauzmu ključne pozicije i samim tim u javnost iznose probleme koji su u suštini marginalni. Da bi spriječili najlošije među nama da preuzmu i našu organizaciju, u svoje ruke mi smo preduzeli nekoliko mjera koje su definisane u statutu”, navodi Savić, te dodaje da poziva sve dobre studente sa svih fakulteta da se pokrenu i urade nešto za svoje dobro.

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar