fbpx

Banjalučanka Dubravka Aničić svoje znanje iz oblasti farmaceutske tehnologije i neobičnu ljubav prema prirodnoj kozmetici pretvorila je u brend Mystery, čiji su korisnici različite generacije širom svijeta.

Kolika moć leži u prirodnim sastojcima pokazuju brojni primjeri izlječenja koji su bili glavni motivatori u nastajanju bredubravka anicicnda Mystery. Prvi ručno rađeni sapun Dubravka je kreirala za svoje dijete i njime uspješno otklonila atopijski dermatitis. Ponosna je na zahvalnicu koju je dobila od djevojčice iz Velike Britanije, koja joj se zahvalila na sapunima i kremama jer je pomoću njih sanirala ekceme.

„Ja živim kroz  ovu kozmetiku svaki dan i kada sam počela da radim i smišljam proizvode nisam razmišljala o biznisu već o kvalitetu proizvoda koje pravim. Primjetila sam da su tada dok je imala probleme s kožom, mojoj kćerkici smetale kupke i šamponi, stoga sam odlučila da joj napravim odgovarajući sapun. Kasnije sam razvijala druge varijante sapuna i lagano ulazila u svijet kozmetike. Nakon što smo prvo počeli koristiti proizvode u kući, moj suprug i ja smo se odlučili za Mystery jer smo svaki put bili oduševljeni pozitivnim dejstvom proizvoda“, otkriva Dubravka.

Podrži eTrafiku

Prirodna kozmetika Mystery (3)

Traganje za najkvalitetnijim sirovinama je dio njene svakodnevnice, a u izboru sirovina leži osnovna razlika između prirodne i industrijske kozmetike. Sintetički dobijene sirovine ulaze u sastav industrijskih proizvoda, dok se ručno rađeni preparati izrađuju uz poštovanje svih pravila dobre proizvođačke prakse, u malim serijama na bazi biljnih hladno cijeđenih ulja, eteričnih ulja, hidrolata dobijenih iz prirodnih izvora.

„Često sam morala tragati za sirovinama i van naših granica. Dosta sirovina dobijam iz Srbije i Hrvatske, ali dobar dio nabavljam i kod nas u BiH. Uvijek se trudim da podržim i druge naše kvalitetne proizvođače, da otkupim njihova ulja i macerate“, govori Dubravka.

Prirodna kozmetika Mystery (9)

Mystery kozmetika je predstavljena na sajmovima širom naše zemlje, a bila je dio  izložbe u Švedskoj i Njemačkoj preko udruženja kreativaca Draganasgarden.

„Zahvaljujući udruženju moj sapun sa motivom Banjaluke je izložen u Turističkoj organizaciji Banjaluke, na šta sam jako ponosna. Sve više raste potreba za kvalitetnim domaćim proizvodima, sve više ljudi se odlučuje za prirodu, što je veliki pomak”, ističe Dubravka.

Prirodna kozmetika Mystery (5)

Prirodnu kozmetiku smiju koristiti i mladi i stari. Spektar ponude je šarolik, počevši od ručno rađenih sapuna u različitim bojama, oblicima i mirisma pa sve do krema, losiona i njegujućih putera za tijelo.  Za izradu sapuna je potrebno najviše vremena jer mora da stoji mjesec dana da bi se potpuno izvršila saponifikacija, dok je za proizvodnju ostalih kozmetičkih proizvoda potrebno manje vremena.

Prirodna kozmetika Mystery (4)

„Planova je mnogo, za proširenje asortimana uvijek postoji mogućnost, uvijek se javljaju nove ideje i nove potrebe tako da na tom polju aktivno radim. Proizvodnja naše kozmetike nalazi se u Trnu, a prodaju smo raširili na teritoriju cijele BiH i u nekim biošopovima. Paketi naše kozmetike redovno se šalju i na druge kontinente uglavnom zahvaljujući našim ljudima koji žive vani, a svaka lijepa riječ o našoj kozmetici je meni veliki podstrek za dalje napredovanje“ zaključuje Dubravka.

eTrafika.net – Nataša Lazukić

Napiši komentar