Odlukom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, najbolji volonteri za 2014. godinu su Stefan Milojica iz Prijedora, Amra Mišić iz Doboja, Marko Savović iz Trebinja i Ognjen Tadić iz Banjaluke, dok je najbolji organizator volontiranja  Omladinski savjet Republike Srpske. Oni su na sinoćnjoj dodjeli u Banskom dvoru u Banjaluci dobili Republičke nagrade za volontiranje. 

Kako bi volonterima iskazali zahvalnost na trudu i angažmanu, MInistrastvo porodice, omladine i sporta RS jednom godišnje dodjeljuje Republičke nagrade za volontiranje. Najbolji volonter dobija medalju i novčani iznos u visini od dvije prosječne plate u RS, dok najbolji organizator volontiranja dobija plaketu i novčani iznos u visini od četiri prosječne plate u RS.

Ministrica porodice omladine i sporta Nada Tešanović istakla je da je tokom ove godine volonterizam posebno došao do izražaja, te da je komisija imala težak zadatak da izabere najbolje.

“Volonterizam je sada najprisutniji u socijalnom sektoru, dok ga ima i u ostalim sektorima, poput zdravstva i zaštite životne sredine. Volonteri su ove godine uložili mnogo truda i vremena da poboljšaju život građana svoje zajednice”, kaže Tešanovićeva, te se zahvaljuje svim volonterima i organizacijama koje organizuju volontiranje, jer na taj način stimulišu i druge da pomognu onima kojima je to najpotrebnije

Volonterka humanitarne organizacije “Merhamet MDD” Doboj Amra Mišić proglašena je jednim od najboljih volontera ove godine.

“Priznanje mi jako znači i u daljem radu ću se potruditi da se još više angažujem kao volonter. Bavim se volonterskim radom oko deset godina, ali ne samo u ovoj organizaciji, tu sam posljednje dvije godine, a prije sam djelovala u Tešnju”, kaže ona za eTrafiku.

Volonter Crvenog krsta iz Trebinja Marko Savović se volontiranjem bavi već 12 godina.

“Nagrada mi veoma imponuje, jer znači da neko misli na nas volontere i naš doprinos zajednici. Volontiranje je zaista velika stvar, kada čovjek nečemu posveti svoje vrijeme, te doprinese svojoj zajednici i pomaganju onima kojima je pomoć potrebna”, kazao je on.

Sinoć su dodijeljene i diplome za poseban doprinos razvoju volontiranja. Dobili su ih Slobodan Kesić, Jelena Krivokuća i Tanja Gedan iz Banjaluke, Jelena Matić iz Bijeljine, Borislav Avdulaj, Dajana Medić i Bojan Zec iz Kostajnice, kao i Anđela Šešlak, Nikola Ristić, Sara Katanić i Srđan Dujković iz Petrova. Organizacije koje su dobile ovo priznanje su Centar za edukaciju “Tvoja riječ” Banjaluka, Udruženje “Nova generacija”, Banjaluka, Udruženje građana “DON” Prijedor, Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” Petrovo i Humanitarna organizacija “Merhamet MDD” Doboj.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar