fbpx

– Direktori dobijaju instrukcije stranačkih rukovodstava koga će na koje mjesto zaposliti. To je javna tajna i ovo je samo jedan od primjera koji je sada zaintrigirao javnost.

I sedam dana nakon što je javnost upoznata sa posljednjim u nizu slučajeva stranačkog zapošljavanja, kada je snaha predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića, iako sa jednim od najnižih prosjeka, “briljirala” na intervjuu te preskočila i kandidate sa prosjekom 9,89 i dužim vremenom provedenim na birou, slučaj iz OŠ “Aleksa Šantić” u centru je pažnje.

Opširnije o slučaju: Sa prosjekom 6,78 posao pedagoga dobila Čubrilovićeva snaha, ispred kandidata sa prosjekom 9,89 i 9,57 

Podrži eTrafiku

Izvor dnevnog lista “Faktor” iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a objašnjava da posljednji slučaj sa Čubrilovićevom snahom nije izlovovan primjer jer su direktorska mjesta u školama podijeljena po stranačkoj liniji.

– Direktori dobijaju instrukcije stranačkih rukovodstava koga će na koje mjesto zaposliti. To je javna tajna i ovo je samo jedan od primjera koji je sada zaintrigirao javnost. Škola “Aleksa Šantić” pripada DNS-u, kao i još nekoliko škola, poput “Branko Radičević”, a SNSD-u između ostalih pripadaju “Georgi Stojkov Rakovski”, “Sveti Sava” na Laušu i tako dalje. Direktor samo dobije nalog stranačke centrale koga i na koje mjesto treba da zaposli – istakao je izvor ovog lista.

Pročitajte i:

Treća na konkursu: Prosjek ocjena od 9,89 nije bio dovoljan

Direktor škole ne namjerava da poništi konkurs

faktor.ba

Napiši komentar