fbpx

Iako su plate državnih službenika odavno iznad bh. prosjeka, u Parlamentarnoj skupštini BiH pojedinci se ne žele odreći 53 KM naknade za prevoz iako, zbog blizine stanovanja, na njih nemaju pravo!

Dvadeset službenika ostalo je bez prava na pomenutu naknadu nakon što je provedena akcija suzbijanja zloupotreba mjesta prebivališta radi ostvarivanja naknada za troškove prevoza koju je organizovao Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH. Nezadovoljni, službenici su pozvali bh. auto-moto klub (BI-HAMK) i tražili da izmjere tačnu udaljenost njihovih prebivališta u nadi da će se pomenute 53 KM ponovo naći u njihovom džepu.

Međutim, iznenađeni su bili kada je izvještaj pokazao da do njihovog prebivališta ima manje od dva kilometra, koliko je potrebno za ostvarivanje ove nadoknade. Uslijedila je žalba na BIHAMK-ov izvještaj uz obrazloženje da put kojim oni idu do kuće duži za 100-200 metara od onog kojim su iz kluba prošli! Izgleda da su zaboravili da u Pravilniku piše da se mjeri najkraći a ne najduži put od posla do kuće, tako da će se za sada morati zadovoljiti „samo“ svojom platom koja iznosi od 1.400 do 1.800KM.

Podrži eTrafiku

Podsjećamo, prvi čovjek Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH Ferid Buljubašić zbog mnogobrojnih malverzacija u vezi sa naknadama za prevoz u pomoć je pozvao SIPA-u kako bi zaustavili dalje zloupotrebe.

 

eTrafika.net

Napiši komentar