fbpx

Trideset nastavnika i profesora iz Sanskog Mosta prisustvovalo je jednodnevnom seminaru u organizaciji Centra za izgradnju mira, na temu borbe protiv diskriminacije.

Vahidin Omanović iz Centra za izgradnju mira kaže da su nakon edukacije nastavnici stečeno znanje primjenjivali u svojim školama.

“Obradili smo temu predrasuda, stereotipa i diskriminacije, a zatim su oni u svojim školama radili sa djecom, sa ciljem promovisanja Zakona o zabrani diskriminacije. Obuhvaćeno je 30 nastavnika i profesora iz svih škola u Sanskom Mostu – sedam osnovnih i tri srednje. U prosjeku je bilo oko 20 učenika na radionicama koje su oni samostalno organizovali, što znači da je ovime obuhvaćeno oko 600 učesnika”, navodi Omanović.

Podrži eTrafiku

Centar za izgradnju mira jedna je od partnerskih organizacija na projektu “Živa biblioteka”, koji se temelji na borbi protiv diskriminacije. Realizuje ga Helsinški parlament građana Banjaluka u pet opština BiH, a sprovodi se u sklopu Koalicije civilnog društva u borbi protiv diskriminacije “Jednakost za sve”.

 

eTrafika.net

 

Napiši komentar