fbpx

Predstavnici Građanske inicijative za Borik, na današnjoj konferenciji povodom sinoćnjeg glasanja u Skuštini grada rekli su da će održati sastanak sa ostalim članovima inicijative, gdje će definisati dalje korake kako bi spriječili gradnju crkve na mjestu dječijeg igrališta, a u krajnjem slučaju biće referendum za građane Borika.

Odbornici Skupštine grada odbili su prijedlog Građanske inicijative za Borik o stavljanju van snage Odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Borik, zbog čega je ova inicijativa najavila nastavak aktivizma za očuvanje zelene površine u ovom naselju.

Predstavnici Građanske inicijative za Borik osvrnuli su se na komentarisanje odbornika koje je kako su istakli bilo usmjereno na polemiku oko crkve, a ne na zelenu površinu i značaj igrališta za stanovnike grada.

Podrži eTrafiku

“Većina odbornika nije ni pročitala tekst inicijative”, kažu iz GI za Borik.

Građasku inicijativu za Borik podržalo je devet odbornika, protiv je bilo deset, uzdržano tri, a devet odbornika nije bilo prisutno.

Građanska inicijativa je nedavno organizaovala prikupljanje potpisa te su u peticiji skupili oko 5.000 potpisa građana koji se protive gradnji crkve na toj lokaciji.

Nezavisne.com

Napiši komentar