fbpx

Građanska inicijativa za Borik predala je danas više od 5.000 potpisa prikupljenih za očuvanje zelene površine u ovom banjalučkom naselju.

Potpisi su prikupljani sedam dana na dvije lokacije u Banjaluci, a danas su ih predstavnici Građanske inicijative predali u Gradsku upravu, tražeći da se ovo pitanje nađe na prvoj narednoj sjednici Skupštine Grada, 24. novembra.

“Očekujemo da će odbornici u Skupštini Grada ovo shvatiti veoma ozbiljno i da će donijeti oduku koja je u skladu sa zahtjevima građana. Ukoliko ovo ne bude na sjednici Skupštine naredne sedmice smatraćemo to manipulacijom volje građana. Imamo namjeru da se tokom ove sedmice sastanemo sa klubovima odbornika u Skupštini Grada, danas ćemo im predati molbe za sastanke. Nadamo se da ćemo imati priliku da im objasnimo razloge ove građanske inicijative i dobiti njihovu podršku”, kazao je Miodrag Dakić iz Građanske inicijative.

Podrži eTrafiku

Kako Dakić navodi, podrška samih građana Borika je ogromna i polovina prikupljenih potpisa pripada upravo njima. Stanovnik Borika Niko Anušić objasnio nam je da je on protiv bilo kakve gradnje na ovoj površini, ne samo crkve.

“Mi nemamo drugog mjesta za okupljanje osim nje. Stariji sjede u hladu, mladi se ljuljaju, a zimi je tek posebna priča. To brdo zovemo našom Jahorinom, okupe se sva djeca Borika i okolnih naselja. Ako nam to uzmu, uzeli su nam dušu”, rekao nam je Anušić.

Podsjetimo, na javnoj raspravi održanoj 19. septembra u Banjaluci predstavnici Srpske pravoslavne crkve tvrdili su da su upravo građani Borika tražili izgradnju hrama, te da im je Gradska uprava za te namjene dodijelila sporno zemljište.

Povezane vijesti: Crkva tvrdi da su građani tražili izgradnju hrama u Boriku

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar