fbpx

Nakon objavljivanja priče o devetočlanoj porodici Pudić iz Brčkog, čitaoci našeg portala dali su svoj doprinos humanitarnoj akciji kroz doniranje hrane i stvari potrebnih za bebu. Novinari eTrafike posjetili su Pudiće i odnijeli im paket pomoći, a oni se zahvaljuju našim čitaocima na donaciji.

Miladinka i Slobodan Pudić imaju šestoro djece starih od deset mjeseci do 16 godina. Zajedno sa bakom Zorkom žive u neuslovnoj kući, bez vode i kupatila, sa oronulim zidovima punim vlage. Tu kuću im je na korištenje dao sugrađanin koji živi u Americi, ali je nedavno od njega stigla vijest da je prodaje, pa ova porodica možda već sutra ostane bez krova nad glavom.

Prije dvije godine su počeli graditi svoj dom, ali pošto u porodici radi samo Slobodan, nisu stigli dalje od prve ploče. Nakon izvještavanja medija o njima, dobili su nekoliko obećanja u vezi donacija za nastavak gradnje, ali je još uvijek rano govoriti o njihovoj realizaciji.

Podrži eTrafiku

Za početak, čitaoci eTrafike su se udružili i Pudićima poslali paket hrane, slatkiša, pelena i potrepština za bebu. Ova porodica je bila prijatno iznenađena kada smo im se pojavili na vratima sa donacijom, a najznatižejniji je bio desetomjesečni Andrej koji je zavirivao u kese da vidi šta je sve dobio.

pudici donacija 5

Pudici i eTrafika se mnogo zahvaljuju čitaocima na njihovoj humanosti, nadamo se da će biti još ovakvih primjera.

pudici_4 pudici_3 pudici_2

Svi koji žele da na bilo koji način pomognu ovoj porodici, mogu to uraditi uplatom novca na račun broj 1011212000955602, otvorenog u Privrednoj banci Sarajevo, na ime Miladinka Milovanović, ili kontaktiranjem redakcije portala eTrafika.net.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

[post_ender]

Napiši komentar