fbpx

Proslavljeni srpski glumac i bivši ministar kulture Republike Srbije Branislav Lečić učestvovao je na današnjem forumu “Misli pozitivno”, koji je organizovao pokret “Pozitivna Srpska” u amfitetatru Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Jedna od tema koje se Lečić dotakao jeste i kako od duhovnih i filozofskih načela doći do praktičnih  načina usmjeravanja društvenih tokova u pozitivnom smislu.

“Osnova svega mora da bude duhovni preporod kod mladih. Oni moraju da povrate vjeru u sebe u svoje mogućnosti. Onog trenutka kada se to desi, stvari će sigurno krenuti u pozitivnom smjeru. U uslovima u kojima živimo lako dolazi do toga da ljudi odustaju od sebe prije nego što su nešto i počeli. To se jednostavno ne smije desiti. Moraš vjerovati u sebe i samo na taj način možes uspjeti”, rekao je Lečić.

Podrži eTrafiku

lecic fpn (2)

On je zatim kritikovao današnju medijsku sliku u kojoj preovladavaju rijaliti programi, te naglasio da se mladi od toga moraju skolniti i energiju ulagati u korisne stvari.

“Svako u sebi nosi određenu energiju. Kod svakog od nas ona je autentična i svako je ispoljava na svoj način, ali ono što je svima zajedničko jeste to da žele da budu slobodni i neovisni”, dodao je on.

lecic fpn (6)

Amfitetatar FPN-a bio je premali da bi primio sve zainteresovane, a organizatori su najavili još ovakvih događaja, te rekli da bi jedna od narednih gošći mogla biti košarkašica Nataša Kovačević, koja je nakon ambutacije noge ponovo zaigrala košarku i nedavno potpisala ugovor za Crvenu Zvezdu. lecic fpn (1)

eTrafika.net – Goran Cvjetković

Napiši komentar