fbpx

I dok skoro dvije godine vlasti u svim opštinama ne mrdaju prstom, u predizbornom mjesecu, po običaju, ne ispuštaju lopatu i makaze iz ruku.

Polaganje kamena temeljaca i presjecanje svečanih vrpci mjesec dana pred izbore postao je standardni ritual vladajućih ljudi u našim opštinama, pa tako su se i ove godine takmičili ko će biti vrijedniji i ko će otvoriti više ustanova, asfaltirati puteva, podjeliti pomoći i primiti sugrađana.

Tako se u Trebinju pokreće dio postrojenja Novoteksa, u Prijedoru grade putevi i otvaraju nova radna mjesta, u Gradišci završava sportska dvorana, čija je izgradnja probila sve rokove, u Bijeljini izgrađen novi most, otvoreni mnogi kulturni centri, napravljeni kanalizacioni prečišćivači. Jednostavno nema opštine u kojoj svaki dan ne osvane neka nova građevina.

Podrži eTrafiku

Ipak, Banjaluka kao glavni i najveći grad u Srpskoj je lider u predizbornoj gradnji i “udovoljavanju” građanima, jer kako kažu na onoj reklami: „svako treba krenuti od svoje kuće, a naša je Banjaluka“.

Shodno tome u predizbornom mjesecu u Banjaluci su otvorene četiri ambulante u Mjesnim zajednicama Mišin Han, Paprikovac, Ada i Kočićev vijenac. Pored toga predsjednik Skupštine Grada dodjelio je prostorije KK Invalida Vrbas, i otvorio objekat za pripremu vode, kao i vodovod u Saračici. Gradila su se djačija igrališta, Prostor za edukaciju i rekreaciju u Novoj Varoši, nove prostorije Crvenog krsta, Osnovna škola Milutin Bojić, kilometri rasvjete i asfalta, a o kamenima temeljcima da ne govorimo. Čak je otvorena i teretana u prirodi, renovirane mnoge škole i fiskulturne sale. I sve su ovo stigle da urade ruke Slobodana Gavranovića koji je pomogao svima kojima je mogao, a kojima nije sigurno hoće, samo kad zasjedne na funkciju gradonačelnika.

gavranovicbazen

Trenutno se čeka i na otvaranje Sportske dvorane u Kampusu, koja je odavno završena, ali moralo se sačekati sa njenim zvaničnim otvaranjem tri dana pred izbore na kojem će zaigrati revijalni meč košarkaši Vlade RS i Univerziteta.

Kao vrhunac nameće se 12 860 000 KM izdvojenih za kapitalne investicije koje nas očekuju u budućnosti.

Da ne ispadne da se samo gradilo za ovih mjesec dana, moramo malo da posvetimo pažnje i mnogobrojnim prijemima koje je upriličio predsjednik Skupštine Grada za svoje građane.

Tako je on primao redom pripravnike, banjalučke bendove, članove Crvenog krsta, sportiste, studente, invalide, mrtvozornike, učenike, porodice poginulih i ratnih vojnih invalida, a najveći pogodak bio je prijem za Dragana Džajića.

S jedne strane ovo sve lijepo izgleda, ali ono što zabrinjava jeste činjenica da se u Banajluci u posljenjem mjesecu radilo i gradilo više nego u prvih osam mjeseci ove godine, što još jednom pokazuje da se rukavi zavrnu samo kad zaškripi, a to je pred izbore.

 

 

eTrafika.net – Milovan Matić

Napiši komentar