fbpx

Nezaposlenost, neuslovan život, nepotizam i korupcija stvorili su nepodnošljivu atmosferu u društvu i svjedoci smo svakodnevnih odlazaka mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine. Da je dogorjelo do noktiju, svjedoči i nedavno formirana FB grupa ”Mladi napustimo Bosnu i Hercegovinu”.

Kako kažu, stranica ima za cilj informisati mlade o mogućnostima odlaska u inostranstvo.

’’Situacija i klima u ovoj zemlji su nevjerovatno nepogodne za mlade u BiH u pogledu zapošljavanja, društvenog, sportskog ili bilo kojeg drugog vida života. Svjedoci smo da baš naši mladi koji odu van BiH imaju pravu mogućnost da pomognu našu dragu i jedinu BiH. Hvala Vam…’’, tvrde u ovom pokretu.

Podrži eTrafiku

Ova stranica napravljena je po uzoru na hrvatsku varijantu ‘’Mladi napustimo Hrvatsku’’, čiji osnivač objašnjava da je cilj njegovog pokreta pružiti priliku mladima da odu u svijet i vide kako je lijep, te da upiju od njega sve ono dobro. Međutim, on dodaje i da ne želi promovisati jednosmjeran put mladih. Volio bi da se mladi, nakon sticanja znanja, vještina i materijalnih dobara, vrate kući.

Stranica , koja se pojavila u jeku izborne kampanje, alarmantan je podsjetnik za političare da razmišljaju šta uraditi sa brojkom od 560 000 nezaposlenih ljudi, čije je nezadovoljstvo iz dana u dan sve veće.

mladi_napustaju_bih1

 

 

eTrafika.net – Tanja Janjić

Napiši komentar