fbpx

Uz dječije performanse i mjerenje aerozagađenja i nivoa buke u gradskom jezgru u centru najvećeg grada Republike Srpske danas je obilježen Svjetski dan bez automobila, koji je centralni događaj Evropske sedmice mobilnosti.

Kao i ranijih godina manifestaciji su se priključili i banjalučki osnovci, te Auto-moto savez RS, Auto-moto društvo Banja Luka, Vijeće za bezbjednost saobraćaja, te prevoznici koji obavljaju javni prevoz na području grada Banjaluka.

Na platou ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske postavljen je poligon za obuku djece u saobraćaju, predškolskog i školskog uzrasta, gdje su se banjalučki mališani upoznavali sa pravilima propisa prilikom vožnje bicikla.

Podrži eTrafiku

“Danas sam naučila da vozim bicikl bez pomoćnih točkića”, radosno je navela jedna četvorogodišnja djevojčica, koja je nakon poligona za obuku djece u saobraćaju otišla da se igra sa vršnjacima u glavnoj banjalučkoj ulici.

U Administrativnoj službi grada Banja Luka su istakli da se Banja Luka i ove godine uključila u obilježavanje Evropske sedmice mobilnosti kako bi građane podsjetila na značaj zdrave životne sredine, promovišući alternativne načine prevoza i usmjeravajući pažnju na bezbjednost u saobraćaju.

“Ovom tradicionalnom manifestacijom, u okviru Sedmice evropske mobilnosti, među najmlađim sugrađanima nastojimo probuditi svijest o tome da se korištenjem nemotornih prevoznih sredstava doprinosi zdravijem načinu života i manjim troškovima”, rekla je zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bez automobila, u banjalučkoj Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića saobraćaj je bio obustavljen u periodu od 11 do 13 časova, te su mališani na glavnoj gradskoj saobraćajnici imali priliku da se igraju i crtaju radove s kredom.

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar