fbpx

Mobilna aplikacija “BL Bus” puštena je danas na Google Play i App Store, kako bi je građani mogli besplatno preuzeti i informisati se o javnom prevozu u Banjaluci. 

Na današnjoj prezentaciji u Gradskoj upravi, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović kazao je da je ovo prvi korak ka modernizaciji gradskog prevoza, čemu će se ubuduće morati posvećivati više pažnje.

“Kroz internet vodič građanima nudimo nove mogućnosti i komunikacije, kako bi imali što više informacija o polascima i dolascima linija koje koriste”, rekao je Gavranović.

Podrži eTrafiku

Aplikacija je pogodna za Android i iOS platforme, a možete se pronaći i na stranici bl-bus.com. Ona daje pregled gradskih i prigradskih linija, sa pojedinačnim autobuskim stajalištima i pregledom polazaka. Šef odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović kaže da se na razvoju aplikacije radilo šest mjeseci i u nju su uvrštene sve 23 autobuske linije u Banjaluci. Aplikacija sadrži i kontakte svih prevoznika, kao i opciju prijavljivanja neregularnosti na određenoj liniji.

Kako je naveo Davidović, samo puštanje aplikacije označilo je prvu fazu, a sada je na redu verzija na engleskom jeziku i štampanje 20.000 brošura sa redom vožnje, koje će početkom septembra biti dijeljene građanima Banjaluke.

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar