fbpx

Sinoćnom izložbom u Banskom dvoru studentska organizacija AIESEC završila je projekat Revolution koji je realizovala tokom proteklih šest sedmica.

Portparolka organizacije AIESEC Biljana Trvić kaže da je ovo bila prava revolucija pozitivnih stvari u Banjaluci, koja se ogledala u društveno-korisnom radu i druženju studenata iz Italije, Brazila, Španije, Srbije, Grčke, Češke, Poljske i Njemačke.

“Djevojke su bile podijeljene da rade u tri institucije sa kojima smo sarađivali na projektu – Banskom dvoru, Muzeju savremene umjetnosti RS i Studentskom pozorištu. Radile su na razvoju inovativnih marketinških strategija, kako bi se poboljšao marketing tih institucija. Te strategije će u pismenoj formi dostaviti institucijama i nadamo se da će ih uspješno sprovoditi”, navela je ona.

Podrži eTrafiku

Studentkinja međunarodnih odnosa Denisa Kralova (22) iz Češke praksu je odrađivala u Banskom dvoru.

“Ova institucija nema stranicu na Vikipediji niti Fejsbuku, a na njihovom sajtu su dostupne informacije samo na engleskom, pa se strani turisti ne mogu informisati šta im sve Banski dvor nudi. Pokušali smo sve to ispraviti i napraviti strategiju za narednih šest mjeseci koju mogu pratiti. Radili smo sve u dogovoru sa zaposlenima Banskog dvora, njima je bilo drago što smo tu i pokušavamo im pomoći. U početku smo učili o situaciji i problemima u Banjaluci i BiH, bilo je malo teško sve razumjeti. Takođe nam je jezik bio problem, jer u Banskom dvoru niko ne govori engleski i na sajtu su sve informacije na srpskom, pa je to oduzimalo malo više vremena, ali je na kraju sve bilo dobro”, kaže Denisa.

Jedan od parnera na projektu bilo je i Studentsko pozorište, a četiri praktikantice su učestvovale u organizaciji festivala Kestenburg. Koorinator Milan Leper kazao nam je da su studentkinje došle u pravi čas i da je njihova pomoć bila neprocjenjiva.

“Njihov zadatak je bio da naprave prodor u međunarodne medije. Mi smo pokrili lokalne medije, ali su nam ti međunarodni bili problem. Nakon toga su radile kompletnu marketinšku strategiju, bile su uključene u svaku poru Kestenburga. Bilo bi mi jako drago kada bih te djevojke mogao da zaposlim da rade kod nas. Odlično su se snašle. Pomogle su nam i oko evaluacije, pružile su nam ugao gledanja posjetioca, što nam je bilo neprocjenjivo jer su nam govorile šta nije bilo dobro odrađeno”, naveo je on.

U Banskom dvoru sinoć su prikazane prezentacije o samoj organizaciji, toku projekta i realizovanim aktivnostima, te izložene fotografije koje su snimile učesnice projekta.

U videu koji je snimila organizacija AIESEC poslušajte šta praktikantice misle o projektu u kom su učestvovale:

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar