fbpx

Mural sa likom tragično nastradalog Stefana Karanovića i natpisom „Tražim pravdu“ osvanuo je na zidu ispod Venecija mosta u Banjaluci.

Stefan Karanović poginuo je u 23. godini prilikom pada sportskog aviona na aerodromu u Zalužanima 20. maja 2012. godine. Stefan je bio istaknuti sportista koji je iza sebe imao više od 200 skokova padobranom, dva istrčana maratona, sertifikat spasioca na divljim vodama i dugogodišnju karijeru aktivnog bavljenja košarkom.

Pored Stefana, u nesreći su život izgubili i Alen Crnalić, Nemanja Goronja, Nikola Stević i Srđan Kosić.

Podrži eTrafiku

Iako je od tragedije prošlo više od tri godine, odgovornost još uvijek nije utvrđena. Prema saznanjima medija, istragu koči novac jer još uvijek nije plaćeno vještačenje Izvještaja Komisije Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH, koju je izvršio Fakultet za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu.

Komisija za vazduhoplovstvo Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH utvrdila je da avion nije bio tehnički ispravan i da Padobranski klub Banjaluka nije održavao avion u ovlašćenom servisu. Okružno tužilaštvo Banjaluka utvrdilo je da postoje elementi krivične odgovornosti, te da se ne radi o grešci pilota, kako se špekulisalo u javnosti. Portparolka Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović navela je da je ova institucija isplatila Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu 18.025 KM, dok je isplatu preostalih 20.000 KM preuzelo Tužilaštvo BiH, kome je ovaj slučaj proslijeđen.

Nakon što su završili svoj dio istrage, Okružno tužilaštvo Banjaluka se proglasilo nenadležnim, te predmet proslijedilo Tužilaštvu BiH, u kome tvrde da je istraga kri kraju, ali da su im potrebni i rezultati opsežnog stručnog vještačenja, kako bi se mogle podići optužnice protiv odgovornih.

stefan karanovic mural (1) stefan karanovic mural (2)

eTrafika.net – Vanja Stokić, foto – Nikola Zgonjanin

Napiši komentar