fbpx

Seksualna perverzija ili parafilija obično je definisana kao nenormalno ponašanje seksualne prirode. Pervertitima nazivaju osobe koje uživaju u devijantnom seksualnom ponašanju, koje uključuje silovanje, sodomiju, incest, sadomazohizam… I ma kako ih nazivali, svi uživaju u nekom obliku društveno neprihvatljivih seksualnih aktivnosti.

Američka ne tako davna prošlost i pravosuđe bilježe neke od prilično zastrašujućih spodoba, koje dolaze iz različitih sredina i koje ilustruju  svu “raskoš” odvratnih ljudskih bića.

Hanibal iz Milvokija

Foto baza

Džojs Anet Flint i Lajonel Herbert Damer  u maju 1960. dobili su sina i nazvali ga Džefri Lajonel Damer. Postao je serijski silovatelj, a snažno su ga privlačila mrtva muška tijela. Poznat je i kao Hanibal iz Milvokija, jer je komadao i jeo svoje žrtve. Počeo je u dobi od 18 godina. Žrtve, mladiće, nalazio je uglavnom u barovima za homoseksualce. Seks je bio samo povod, glavno je bilo ubijanje. Uhvaćen je nakon što mu je jedan 14-godišnjak pobjegao iz stana. Od 1978. do 1991. pod njegove je šake palo 17 dječaka, mladića i muškaraca, a zbog 15 ubistava dobio je isto toliko doživotnih. Nije ih odležao, jer ga je 1994. u zatvoru do smrti pretukao Kristofer Skarver.

Teodor Bandi

Rođen i odrastao u Vajomingu, Teodor Robert Bandi (naslovna fotografija), iako je godinama poricao da je silovao, otimao i/ili ubijao, na kraju je priznao 30 ubistava počinjenih od 1974. do 1978. godine, a možda i ranije.

Simpatičan i zgodan, Bandi nije imao problema s nagovaranjem i hvatanjem mladih djevojaka i žena. Ponekad se nakon nekoliko sati vraćao na mjesto svog zločina i izopačeno uživao u seksu s tijelima koja su već bila ukočena! Osim ako ih životinje nisu prethodno raskomadale. Sadistički, bezdušni psihopata nekima je i glave odrubljivao i u stanu ih čuvao kao trofeje.

Pogubljen je u januaru 1989. na električnoj stolici u zatvoru na Floridi.

Edmond Kemper

kemper

Klarner Strendberg i Edmond E. Kemper u decembru 1948. postali su roditelji budućeg serijskog ubice i silovatelja Edmonda Kempera. Njegova perverzija pojavila se još u ranom djetinjstvu dok se igrao sestrinim lutkama. S 15 godina ubio je svog djeda i baku, zbog čega je odležao neko vrijeme u državnoj bolnici. Tokom 1972. i 1973. počeo je da ubija mlade žene koje su stopirale. Nakon što bi ih ubio, ovaj 206 centiometara visok i više od 140 kg težak nekrofil s koeficijentom inteligencije većim od 140, seksualno se iživljavao nad osakaćenim tijelima. Nakon šest žrtava, ubio je i vlastitu majku i njenog prijatelja, a nakon toga sam se predao. Osuđen je na doživotni zatvor, s mogućnošću pomilovanja!

Klovn ubica

Ljubazan, šarmantan i društven, Džon Vejn Gejsi (rođen 1942. godine u Čikagu) bio je poslovni čovjek sklon opakom silovanju i mučenju tinejdžera. Neke od njegovih prvih žrtava preživjele su i ispričale da su bile omamljene hloroformom, a sljedeće čega su se sjećali bio je neznanac u sobi s vibratorom u ruci. Dvadeset i devet tijela pronađeno je pod daskama njegove kuće i na imanju, a četiri raskomadana u rijeci. Osumnjičen za smrt 33 mladića i djevojake, koje je ubio (zadavio ili ugušio) između 1972. i 1978. godine, optužen je za12 djela. Nakon 14 godina u zatvoru, usmrćen je injekcijom 1994. Bio je poznat kao “klovn ubica”, jer je često učestvovao na humanitarnim akcijama i dječjim zabavama odjeven kao klovn Pogo.

Gari Majkl Hajdnik

geri

Gariju Majklu Hajdniku (rođen 1943. godine) čudno ponašanje, čini se, bilo je u karakteru. Zidove svog doma oblijepio je novčanicama. Htio je da ima veliku porodicu, pa je smislio plan kako da to ostvari: oteti, silovati i oploditi deset žena. Svaku od pet otetih žena okovao je u podrumu i povremeno mučio između svakog silovanja. Hranio ih je otpacima, hranom za pse, pa čak i ostacima jedne od žena koje je ubio.

Hajdnik je pogubljen smrtonosnom injekcijom u julu1999. u Pitsburgu.

Karlton Gari

karlton

Karltona Garija (rođen 1952. godine u Kolumbusu) otac je ostavio, pa su ga u siromaštvu neko vrijeme odgajale majka i tetka, koje su radile kao spremačice kod starijih, bogatih žena. Kada mu je bilo 16 godina, majka ga je napustila, pa se Gari posvetio kriminalu. Počeo je da provaljuje u kuće bogatih, starijih žena! Brutalno ih je silovao i davio. Svako malo završavao je u zatvoru, a 1986. osuđen je na smrt, jer ga je DNK analiza povezala sa silovanjem i ubistvom 40-godišnje Merion Fišer.

Bostonski davitelj

desalvo

U septembru 1931. rođen je Albert de Salvo, poznat kao “bostonski davitelj”. Priznao je silovanje i ubistva više od 13 žena u okolini Bostona. Njegove su žrtve bile i 19-godišnjakinje, ali i žene od 85 godina. Svaku je silovao, a potom zadavio nekim komadom odjeće koji je imala na sebi. U zatvoru nije završio zbog ubistava već zbog silovanja. Ubistva je priznao, ali to nije bilo dovoljno. Na doživotnu je robiju osuđen 1967. Uspio je nakratko pobjeći, ali je ubrzo vraćen iza rešetaka, gdje je i pronađen mrtav 1973. U julu 2013. DNK analiza 99-odstotnom sigurnošću povezala ga je s jednom žrtvom, Meri Salivan, ali vlasti su zahtijevale 100 odsto, pa je njegovo tijelo ekshumirano.

Seksualni predator

dejvis

U porodici alkoholičara 1954. u San Francisku rođen je Ričard Alen Dejvis.  Njegova specijalnost bila su prvostepena ubistva. Bio je seksualni predator, koji je žrtve otimao i bludničio nad njima. Godine 1996. osuđen je za ubistvo, kao i pljačku, provalu, otmicu i bludničenje nad 12-godišnjom Poli Klas, koju je iz njene kuće oteo u oktobru 1993. i kasnije zadavio.

Kalifornijski vrhovni sud osudio ga je na smrt. Trentno je u državnom zatvoru u San Kventinu i čeka izvršenje kazne.

 

 

press express

 

Napiši komentar