fbpx

Treći dan ovogodišnjih „Susreta mladih“ prošao je u duhu igre. Za „Igre bez granica“ na visokim temperaturama trebalo je dosta kondicije i izdržljivosti. Ali, osmjesi nisu nedostajali na licima ovih mladih ljudi.

Četiri grupe od po 24 do 30 učesnika, radnih naziva „Farovi“, „Indijanci“, „Žali Bože“ i „Ozon“, dale su sve od sebe da budu najbolji u traženim discipilinama.

Glavni koordinator „Susreta mladih“, Miloš Blagojević, upoznao nas je sa vrstama igara koje su se našle na repertoaru.

Podrži eTrafiku

„U pitanju su tri igre: između dvije vatre, koja je zahtijevala možda najviše energije, potom igra u kojoj učesnici od sebe i stvari koje imaju na sebi treba da naprave najdužu liniju, a da  pri tome sve bude povezano, i treća igra, i posljednja je nošenje jaja u kašici preko poligona – oko stolice, preko klupe“, objašnjava Blagojević.

Pobjednik prve igre je grupa radnog naziva “Žali Bože“, a „Indijanci“ su imali najviše znanja, sreće ili spremnosti, a možda svega pomalo, te su osvojili prvo mjesto u drugoj i trećoj igri.
Blagojević, kome je pripala uloga glavnog sudije, ocjenjuje današnje igre na sljedeći način:

„Vladala je apsolutna fer igra, nije bilo nikakvih incidenata. Prva je igra možda bila najnapornija, sa malo više trčanja, akcije, ali nije bilo nikakvih sukoba.“

Učesnik „Susreta“ i članica jedne od pobjedničkih ekipa „Žali Bože“, Ljubica Kaurin iz Banjaluke, pokazala se jako izdržljivom, među posljednjima je ostala u borbi između dvije vatre:

„Bilo je naporno, jer je jako vruće, pa nam je to dodatno otežavalo igru, ali uspjeli smo na kraju da pobijedimo. Nisam sportista, bavim se sportom samo rekreativno“

Članica najbolje ekipe, ekipe „Indijanaca“, Zorica Grahovac iz Banjaluke, takođe je ostala do kraja igre, mada, priznaje da je imala taktiku:

„Prva igra je bila jako uzbudljiva, ostala sam do kraja, ali imala sam malu taktiku, bila sam dobra sa kapitenima protivničke ekipe“ govori nam Zorica i dodaje:

„Što se tiče druge igre bilo je jako zanimljivo i uzbudljivo, momci su se skidali u veš, djevojke su skidale bretele sa grudnjaka, ali nismo išli baš predaleko. Dosta su nam pomogle pertle i akreditacije.

Pogledajte fotografije:

Prije nego su mladi krenuli u energičnu borbu za pobjedu u današnjim „Igrama bez granica“, morali su prisutvovati radionici prve pomoći ili se odlučiti na human gest i dobrovoljno dati krv. Njih 20 je bilo voljno dati krv, međutim, samo troje je to uspjelo, iz zdravstvenih razloga.

Instuktora prve pomoći Crvenog krsta RS, Bojana Đekić,  pitali smo kako je protekla radionica i kako su učesnici obavili praktični dio:

„Pošto smo bili ograničeni s vremenom, radionica je trajala nekih sat, sat ipo. Izabrali smo možda jednu od najzanimljivijih tema – reanimaciju. Posudili smo lutku za reanimaciju iz Crvenog krsta Trebinje, i nakon kra tkog uvodnog teorijskog dijela, prešli smo na praktični, gdje su svi učesnici, koji nišu išli davati krv, vježbali osnove reanimacije. S obzirom da je većini prvi put to da rade, bili su odlični“, priča nam Đekić.

Povodom 16. “Susreta mladih” koji se održavaju u najjužnijem gradu Republike Srpske, danas je i gradonačelnik ovog grada, dr Dobroslav Ćuk, organizovao prijem za predstavnike Omladinskog savjeta RS i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Povezani članci:

Drugi dan “Susreta mladih”: Kroz radionice do znanja

 

 

eTrafika.net – Vedrana Džudža

 

Napiši komentar