fbpx

Savjet mjesne zajednice Obilićevo II u saradnji sa nevladinom organizacijom “Klub od 15 do 100” danas na plaži kod Zelenog mosta u periodu od 12 do 20 časova organizuje sportsko-rekreativo druženje te upoznavanje građana sa regulacionim planom za pomenutu plažu i potpisivanje peticije za njegovu izmjenu.

Postojećeg regulacioni plan predviđa izgradnju sportskih objekata na ovoj plaži.

-Danas je početak potpisivanja peticije koje će se nastaviti u narednom vremenskom periodu. Imamo za cilj da skupimo najmanje 2000 potpisa a sudeći po današnjem danu kako je počelo mi ćemo taj broj imati možda već i danas. Potpise ćemo predati Gradskoj upravi i ući u izmjenu regulacionog plana jer mislim da je ovo jedina uređena plaža u gradu i nema potrebe da se išta gradi, rekao je potpredsjednik savjeta mjesne zajednice Obilićevo II Saša Stošić.

Podrži eTrafiku

???????????????????????????????Stošić dodaje da je današnje druženje sportsko-rekreativno, uz dj-a koji je zadužen za dobru atmosferu, te da žele upotpuniti svakodnevni boravak velikog broja kupača koji dolaze na plažu.

-Upoznajemo i ljude sa regulacionim planom koji predviđa građenje na našoj plaži čemu se mi oštro protivimo. Potpisujemo peticiju protiv bilo kakvog građenja na našoj plaži. U sklopu ovog druženja predvidjeli smo niz aktivnosti – igranje stonog tenisa, odbojke na pjesku, basketa. Imamo i veliki bazen, dimenzija 10×10 u kojem će biti lopte u koje će se moći ući i trčati po vodi. Održaće se i radionica na kojoj će se djeca učiti da sviraju udaraljke, rekao je Stošić.

Današnje druženje podržao je Centar za zaštitu životne sredine, Udruženje oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa koji su obezbjedili promotivni materijal – prezervative i letke. Podršku su dobili i od Eko pokreta Banja Luka.

-Kao predesjednik jedne dugogodišnje i značajne organizacije ekološkog pokreta Eko Banja Luka nedvosmisleno dajem podršku ovim mladim ljudima, posebno Savjetu mjesne zajednice koji čine mladi i nezavisni ljudi koji nisu članovi niti jedne partije. Oni su pravi reprezentativci građana i čuvaju ono malo ostataka u ovom našem gradu koji pripada nama, ističe predsjednik Eko pokreta Banja Luka Miloš Stojaković i dodaje –  Ovaj grad lagano gubi čast, mi kao građani lagano gubimo samopoštovanje a ovo je možda prilika da „imeprija“ odnosno građani uzvrate udarac.

Organizatori ističu da je ovaj projekat pokrenut zbog velikog interesovanja građana sa prostora ove mjesne zajednice ali i mnogobrojnih kupača koji svakodnevno dolaze na ovu plažu sa područija cijelog grada.

-Najbitnije je naglasiti da organizatori nisu niti u jednoj političkoj partiji. Mi ovdje nismo ni radi kakve predizborne kampanje, mi smo ovdje srcem i ne damo plažu, ističe predsjednik savjeta mjesne zajednice Obilićevo II Vanja Janča.

Građani su neprestano dolazili na mjesto gdje su se skupljali potpisi te se raspitivali o planovima za izmjenu plaže.

-Ne smijemo ovo dozvoliti, kada bi počeli sa radovima ne bismo ih više mogli zaustaviti, a kroz par godina bi samo podigli ogradu i počeli naplaćivati ulaz na plažu, rekao je jedan od prisutnih na plaži koji nije želio da mu objavimo ime.

 

 

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar