fbpx

Inkluzivna modna revija okupila je sinoć u Banjaluci djecu i mlade sa Down sindromom, autizmom, cerebralnom paralizom, gluhonijemu djecu, Rome, Kineze, crnce, te tipičnu djecu i mlade. 

Revija je otvorena ispred tržnog centra Emporium pjesmom „Ljubav može sve“ Mladena Matovića, uz koju su učesnici izveli koreografiju. Pjesmu je takođe jedan od učesnika preveo na znakovni jezik, dokazujući da ljubav na svakom jeziku znači isto.

U sklopu revije prikazana su dva jednominutna filma koja su u potpunosti snimila djeca sa Down sindromom, a publika je uživala i u dvije plesne tačke koje su izvele balerine iz baletnog studija Allegro.

Podrži eTrafiku

Prikazana je nova kolekcija proljeće-ljeto modne kuće Oviesse, ali na podijumu nisu bili modeli koje biste očekivali. Odaziv publike bio je sjajan, te se među posjetiocima našlo  mnogo roditelja sa djecom, ali i slučajnih prolaznika.

„Naglasak je na mogućnostima i različitostima, a naš cilj je da cjelokupnom društvu pokažemo da inkluzija nije samo u školama, već i u svim društvenim dešavanjima. Takođe, cilj nam je uključiti djecu i mlade sa poteškoćama u sva društvena dešavanja, pokazati da i oni mogu biti manekeni, plesači i da mogu učestvovati u svim programima ukoliko im se pruži šansa”, rekla nam je Željka Perišić, koordinatorka u radu sa djecom sa Down sindromom u dječijem edukativnom centru “Svjetlice”.

U našoj galeriji pogledajte kako je revija izgledala:

 modna revija inkluzija (13) modna revija inkluzija (14)  modna revija inkluzija (16)      modna revija inkluzija (10)

eTrafika.net – Nikola Zgonjanin

Napiši komentar