fbpx

Radnici Doma Rada Vranješević optužuju svoju direktoricu Svjetlanu Blagojević da zloupotrebljava svoj položaj u ovoj ustanovi. U pismu upućenom Predsjedniku RS, Ministarstvu i medijima, radnici Doma navode da je stanje kritično, te da djeca u Domu doslovno gladuju! 

– Često su obroci vrlo siromašni, neukusni i nedovoljni za ishranu djece u razvoju, a u posljednje vrijeme rijetke su prilike kada je uz obrok obezbjeđeno i voće. Dešava se da djeca svih uzrasta za doručak dobiju samo porciju mljevenog keksa sa mlijekom, navodi se u pismu, i dodaje da se za direktoricu uvijek pripremaju specijalni obroci.

Jedna od optužbi na račun Svjetlane Blagojević je ta da se za prvi april neslano našalila sa djecom obećavši im roštilj. Takođe se navodi da vrijednije donacije hrane, odjeće i kozmetike uopšte ne stižu do djece.

Podrži eTrafiku

– Sve donacije hrane, slatkiša, odjeće i kozmetike, koje su po svom sadržaju vrijednije i bogatije, unose se u posebne prostorije koje su dostupne samo direktorici i tu ostaju pod ključem. Samo mali dio tih donacija preusmjeri se na potrebe djece, tvrde radnici.

U pismu se navodi da direktorica sankcioniše svaki pokušaj radnika da joj se suprotstave, pa ih javno “šikanira i degradira”.

– U zavisnosti od toga koliko simpatiše pojedine radnike, za ista radna mjesta određuje se plata u različitim visinama, navode zaposlenici Doma i dodaju da im već mjesecima nisu uplaćeni doprinosi, pa im je uskraćeno pravo na zdravstvenu zaštitu.

Oni apeluju da se uradi kontrola cjelokupnog finansijskog poslovanja, jer direktorica novac navodno troši na kupovinu namještaja za svoju kancelariju i nove “škode” koju koristi u privatne svrhe.

Cijelo pismo možete pročitati u galeriji:

 

eTrafika.net

Napiši komentar