fbpx

U svijetu je već odavno postalo popularno da političari svoje stavove objavljuju na tviteru te tako obavještavaju svoje pristalice o svom radu.

Kod nas je ovakva praksa zavladala tek odnedavno i to samo kod nekolicine političara koji su jako ažurni na svojim tviter stranicama. Tako su se kao pioniri tvitovanja i političkog prepucavanja na društvanim mrežama u Srpskoj oglasili poslanik u Narodnoj skupštini RS Branislav Borenović i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

Oni svakodnevno na svojim tviter profilima iznose političke stavove i mišljenja uz stalnu dozu humora i sarkazma koje upućuju jedni drugima.

Podrži eTrafiku

Prije nekoliko dana Borenović je objavio status povodom brzih usvajanja zakona u NSRS gdje je direktno prozvao i Radojičića.

“Upravo ulazim u *ćevabdžininicu kod Igora*, novi naziv za NSRS. Brže donose zakone nego što se kod Muje peku ćevapi”, napisao je Borenović, na šta mu Radojičić nije ostao dužan pa je dodao: “Nazivati Parlament “ćevabdžinicom” degutantno ! I u političkoj borbi treba dostojanstva.”

Najzanimljiviji statusi Borenovića i Radojičića na tviteru:

RADOJIČIĆ:

“Tri partije opet izašle iz Skupštine. Novi metod – studiranje na daljinu, građani birali “vanredne” poslanike.”

“Sulejman Tihić je sad partibrejker ?”

“Što bi rekla opozicija : A sad odoh vani.”

“Završeni razgovori u Parizu. Korisno i neophodno neposredno prenijeti stavove. Taj Sejdić i Finci će nas još maltretirati.”

BORENOVIĆ:

“Stigla zabrana iz vrha snsd-a, niko ne smije izaći iz skupštinske sale zbog kvoruma,stižu i pampers pelene ako zatreba!?”

“Da smo bili u pravu, vladajuci poslanici ne samo da su glasački protočni bojler nego su srozali dignitet NSRS do samog dna.”

“Nakon izlaska opozicije iz sale, vladajuća koalicija RS na putu da uđe u ginisovu knjigu rekorda po broju usvojenih zakona po satu.”

 

 

eTrafika.net – Milovan Matić

Napiši komentar