fbpx

Nezadovoljni radnici Kosmosa nastavljaju sa protestima. Naoružani transparentima i zviždaljkama danas su se ponovo okupili ispred Boske kako bi tražili svoja prava.

Sedamdesetak promrzlih i tužnih, ali veoma glasnih radnika koji od 2011. godine ne primaju redovne plate, dnevnice niti doprinose, predvođeni šefom štrajkačkog odbora Željkom Nikolićem krenulo je danas od kapije samog preduzeća Kosmos, preko trga Krajine, ispred Boske do konačnog odredišta – parka Mladena Stojanovića.

Prolazeći pritom  pored zgrada institucija uzvikivali su parole “lopovi, lopovi”, tražili da im se isplati novac kako bi mogli da provedu Vaskrs dostojan čovjeka, spominjali imena političara koje smatraju najodgovornijima za situaciju u kojoj su se našli.

Foto baza

S druge strane, oglasio se i predsjednik većinske Sindikalne organizacije “Kosmosa”, Mihajlo Zrnić, izjavom kako danas radnici, članovi ovog sindikata ne štrajkuju, niti će pribjeći obustavi rada. Zrnić tvrdi da danas u Banjaluci štrajkuje sedamdesetak radnika “Kosmosa”, odnosno manji dio.

“Protestnu šetnju je organizovalo oko 70 radnika, od 231 zaposlenog. Činjenica je da nam se duguje 14 plata, ali interes je da na miran način spasimo naše preduzeće”, rekao je Zrnić.

On je istakao da ne smiju biti ugroženi ugovori koje je sa poslovnim partnerima potpisao “Kosmos”. Zrnić je naveo da se traži zaštita Vlade Republike Srpske i da “Kosmos” ne ide u stečaj.

IMG_8926 IMG_8931   IMG_8916 IMG_8911 IMG_8909  IMG_8902

eTrafika.net – Nikola Bačić, Foto: Safet Muftić

2 Komentara

  1. Hmmm kosmosovci, nedjelujete mi ni gladni ni žedni ne neobučeni. Da nije vas malo JNA razmazila. Vratite se bolje na posao kad ga već imate, ne spradjte se sa onim što žive od danas dosutra kao ja

  2. A ko vas plaća da dolazite ako nema plate. Od koga primate dnevnice, PDP,SDS,SD?

Napiši komentar