fbpx

Predstavnici Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka posjetili su banjalučko Udruženje građana „eTrafika.net“ i tom prilikom donirali računar i dva diktafona, kao oblik podrške u realizaciji projekta pod nazivom „Može i drugačije“.

Udruženje građana „eTrafika.net“ uz podršku njemačke Fondacije „Schuler Helfen Leben“ (SHL) pokrenulo je  projekat „Može i drugačije“, koji ima za cilj promjenu percepcije mladih o sopstvenim mogućnostima i ulozi u društvu, u sklopu kojeg će deset odabranih studenata, koji su se prijavili na javni konkurs, pisati priče o mladim osobama iz raznih socijalnih kategorija koje su ostvarile vrijedne uspjehe u poslovnoj, obrazovnoj, kulturnoj ili društvenoj sferi. Ovaj cilj biće realizovan kroz niz edukativnih novinarskih radionica te seriju istraživačkih tekstova i fotografija.

„Ovo je dobra prilika za mlade ljude da nauče nešto novo, da jasnije definišu svoje profesionalne interese i podstaknu svoju ambiciju. Hypo banka nastavlja da sprovodi svoju politiku društveno odgovornog djelovanja podržavajući udruženja građana i javne institucije koje vode računa o vaspitno-obrazovnom razvoju i praktičnom usavršavanju mladih“, rekao je Goran Babić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Podrži eTrafiku

Projekat „Može i drugačije“ traje do 24. aprila 2015. godine, a u sklopu njega biće objavljeno 40 autorskih radova o uspješnim mladim pojedincima iz svih dijelova BiH.

Istraživački tekstovi i fotografije biće objavljivani na internet portalu eTrafika.net, dok će završni dio projekta predstavljati izložba fotografija nastalih tokom dva mjeseca trajanja projekta, kao i štampanje časopisa sa radovima nastalih u sklopu projektnih aktivnosti.

“Treću godinu zaredom djelujemo na polju edukacije studenata i pružanja stučne prakse kako bi se oni usavršili u profesionalnom smislu i postali konkurentniji na tržištu rada. S obzirom na to da smo neprofitna organizacija, ovakve donacije jako mnogo znače jer će koristiti ne samo ovoj generaciji studenata, već i učesnicima narednih edukacija koje planiramo sprovoditi”, izjavila je Vanja Stokić, glavna i odgovorna urednica internet portala eTrafika.net.

Napiši komentar