fbpx

Dvadesetak preduzetnica sa područja Banjaluke završilo je danas obuku iz oblasti online marketinga koja je trajala četiri dana, a organizovao je USAID i Education Development Center.

Obuka je organizovana za poduzetnice čija firma ima web ili Facebook stranicu, predstavnice nevladinih organizacija i razvojnih agencija, te osobe koje rade na poslovima marketinga u malim, srednjim i velikim firmama. Cilj je bio polaznicama približiti načela marketinga i njegove strateške alate, upoznati ih sa online ponašanjem potrošača, pravljenjem strategije društvenog marketinga, korištenjem društvenih mreža, viralnog i gerila marketinga i slično.

Polaznica obuke Jovana Partalo, koja radi na poslovima marketinga u firmi Drvoprodex, kaže da je jako zadovoljna onim što je čula i naučila proteklih dana.

Podrži eTrafiku

“Bavim se marketingom, a manje mi je poznato kako se to radi putem interneta pa sam došla da bih se malo pobliže upoznala sa tim, jer sam početnica. Bilo je veoma korisno, ne previše detaljno jer je kratko trajala obuka, ali mislim da sam dobila dobre informacije i čvrst temelj za dalji rad”, kaže ona, te dodaje da će dio usvojenih znanja sigurno koristiti u svojoj firmi.

Predavač Rizah Smailbegović rekao nam je da je u skladu sa potrebama polaznica proširio obuku, pa tema nije bio samo online marketing, već i marketing uopšteno, posebno u kontektu bh. tržišta i svih njegovih specifičnosti. Ono što ga je posebno obradovalo jeste interakcija i uključivanje polaznica u diskusije.

“Ovakve obuke smo imali u različitim dijelovima zemlje, a ova grupa je bila najuključenija u sam proces rada. Imali smo zanimljive diskusije, nekad i različita mišljenja o nečemu, ali mislim da su upravo te rasprave bile ono najkorisnije”, navodi on.

Kao i svaki predavač, i Smailbegović se nada da će polazice obuke stečena znanja praktično primjenjivati, te vjeruje da će im osnovni principi ostati u sjećanju kada budu radile bilo koje marketinške poslove.

online_marketing_seminar_5 online_marketing_seminar_4 online_marketing_seminar_3 online_marketing_seminar_2 online_marketing_seminar_1

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar