fbpx

Plaža kod Zelenog mosta u Banjaluci, poznata kao Abacija, osvanula je u novom ruhu. Na njoj su postavljeni stolovi i klupe, renovirani su tuševi, te napravljena dva kutka za djecu.

Posljednih mjesec dana vrijedni volonteri uređivali su Abaciju, radeću ujutru i naveče, po kiši, suncu, a ponekad i mraku. Akciju je pokrenulo udruženje “Mreža novih ideja”, a njen predsjednik Stefan Filipović rekao nam je da je projekat finansiran kroz program malih grantova Centara za promociju civilnog društva i Švedske ambasade.

“Takođe smo zahvalni fabrici ‘Bema’ koja nam je pomogla u realizaciji, kao i kompaniji ‘Elta Kabel’, koja je obezbijedila besplatan internet na plaži. Naravno, tu su neizostavni volonteri koji su uradili veliku stvar za svoju lokalnu zajednicu”, govori nam Filipović.

Podrži eTrafiku

Tokom mjesec dana postavljeno je šest novih klupa, dva obična i jedan ugaoni sto sa klupama oko njih, renovinari su tuševi, te postavljena dva kutka napravljena od trupaca. Filipović kaže da je radilo po 10-15 volontera u jutarnjim i večernjim terminima, nije bilo radnog vremena, te da je sve proteklo u odličnoj radnoj atmosferi.

“Svi mi smo lokalno stanovništvo koje posjećuje plažu, ona je bila u katastrofalnom stanju pa smo odlučili da uredimo naš životni kutak. Reakcije ljudi su odlične, kada napravite nešto tamo gdje nije bilo ničega reakcije moraju biti pozitivne”, navodi on.

Prilikom današnje posjete plaži zatekli smo veći broj građana u šetnji i nedjeljnom odmoru, a na fotografijama pogledajte šta je to novo na Abaciji: abacija_renoviranje_9 abacija_renoviranje_8

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar