fbpx

Edukativno-kreativna radionica pod motom „Pokaži šta znaš“ održana je u Muzeju RS u sklopu obilježavanja “Nedjelje djeteta”.

Pedagoška služba Muzeja RS devetu godinu zaredom organizuje „Nedjelju djeteta“ i Međunarodni dan dječijih prava, a viši muzejski pedagog, Nataša Nogo, kaže da time žele da daju svoj doprinos većem poštovanju dječijih prava.

„Djeca u našim edukativno-kreativnim radionicama kao što su crtanja na staklu, slikanje, rad sa glinom i fimo masom, kroz fotografsku sekciju i izvođenje predstava, uče da se međusobno poštuju i prihvataju, naročitio djecu sa poteškoćama u razvoju koje na ovaj način uvodimo u lakšu socijalizaciju“, rekla je Nogo.

Podrži eTrafiku

Radionicu je otvorila ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Nada Tešanović, koja podsjeća da je pravo svakog djeteta da ima veselo i zdravo djetinjstvo i da dječija prava treba da poštuju i roditelji i institucije.

„Ministarstvo sprovodi brojne aktivnosti, ali ja ću reći da to nije dovoljno i da treba uložiti znatno više kako bi se svoj djeci omogućilo bezbrižno djetinjstvo. Prava djece kod nas poštuju se i od strane roditelja i od strane institucija, ali uvijek može još i može bolje, a u tom procesu treba da učetvujemo svi, od porodica, preko vrtića, škola i svih značajnih ustanova. Najvažnije je podizanje svijesti o pravima djeteta, da ono ima pravo da kaže i da bude saslušano, a da odrasli učine sve što je u najboljem interesu djeteta“, kazala je Tešanovićeva.

Obilježavanje Dječije nedjelje trajaće do 5. oktobra, a ovogodišnji slogan je „Imam pravo da kažem i budem saslušan“.

nedjelja djeteta2      nedjelja djeteta9

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar