fbpx

Udruženje građana „Oštra nula“ organizovalo je na banjalučkom Trgu Krajine akciju pod nazivom „Kad jedan dan vrijedi četiri godine“, sa ciljem da motivišu mlade ljude da izađu na izbore u što većem broju.

Dražana Lepir iz udruženja „Oštra nula“ kazala je za eTrafiku da je ova akcija upućena prvenstveno mladim ljudima kojima cijela priča o izborima nije prezentovana na prihvatljiv način zbog čega imaju odbojnost prema svemu tome.

„Želimo da ukažemo da dan izbora nije običan dan jer označava naše naredne četiri godine. Odlučili smo da pošaljemo poruku u sklopu trenutne situacije u društvu koja glasi „Prelilo se“, u smislu da je ovo posljednja kap i da smo uvidjeli da naša vlast nije u mogućnosti da se brine za građane ni egzistencijalno ni u slučajevima prirodne katastrofe. Šaljemo poruku građanima da moramo uzeti stvar u svoje ruke i izaći na izbore“, rekla nam je Lepir.

Podrži eTrafiku

Ovo je prva od ukupno 17 akcija koje će biti održane u 11 gradova Republike Srpske pod nazivom „Kad jedan dan vrijedi četiri goidine“.

Aktivisti „Oštre nule“ građanima su dijelili letke i pravili majice sa parolama poput „Ja imam pravo na posao“, „Ja imam pravo na bolju sigurnost“, „Ja imam pravo na bolje obrazovanje“, podsjećajući da su sve to naša prava koja treba da nam budu omogućena. akcija izbori ostra nula (2)  akcija izbori ostra nula (4)  akcija izbori ostra nula (6) akcija izbori ostra nula (7)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar