fbpx

Dajak klub Banjaluka organizovao je danas besplatnu vožnju dajak čamcima za sve zainteresovane sugrađane, kako bi popularizovali dajakaštvo.

Stevica Grozdić iskoristio je priliku da se provoza dajak čamcem zajedno sa svojom suprugom i trogodišnjim sinom.

“Došli smo da vidimo kako ovo funkcioniše i utisci su nevjerovatni. Stvarno preporučujem svakome da dođe jer je vožnja nezaboravna. Ovo mi je prvi put, toliko godina živim u Banjaluci, ali se nisam nikada vozio dajak čamcem”, kaže nam on, dok trogodišnji David dodaje da mu je najljepši dio vožnje bio kada je vidio patku i kornjaču.

Podrži eTrafiku

Predsjednik dajak kluba Banjaluka Andrej Zamolo kaže da su ovim činom htjeli sugrađanima omogućiti da probaju vožnju dajak čamcem i okuse čari Vrbasa, te da su zadovoljni odzivom ljudi. Kako kaže, u njihovom klubu pored mladića redovno treniraju i djevojke.

“Naš klub ima dosta i djevojaka, imamo tri djevojke koje aktivno voze čamac, dok su ostale naša podrška i ispomoć u organizaciji. Kao i djeca od 12-13 godina, i djevojke mogu vrlo lako da voze ovaj čamac. Naravno, ne mogu preći neke nivoe kao što su ozbiljniji brzaci, tu imaju problema, ali po ovom dijelu gdje se sada nalazimo mogu lagano da voze čamac”, kaže nam on.

Nebojša Ružičić (22) više od 10 godina vozi dajak čamac i za njega ovaj sport predstavlja jednu lijepu rekreaciju i veoma dobro druženje.

“Trudim se da tokom sezone budem svaki dan na Vrbasu i barem dva-tri sata provedem na vodi, u zavisnosti od svojih obaveza, mada to dosta zavisi od vremena i vodostaja. Učestvujem već godina na trci dajak čamaca tokom manifestacije ‘Ljeto na Vrbasu’ i ove godine učestvovao sam u Red Bull dajak trci”, priča nam ovaj mladić.

Besplatna vožnja dajak čamcima traje do 17 časova, ukoliko želite da upoznate novu stranu Banjaluke i kvalitetno ispunite svoje vrijeme, požurite na gradsku plažu Abacija gdje vas čeka desetak čamaca spremnih za vožnju. dajak_voznja_bl_9    dajak_voznja_bl_4 dajak_voznja_bl_3 dajak_voznja_bl_2 dajak_voznja_bl_1

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar