fbpx

„Kreativni nered“ organizovao je radionicu za djecu u vrtiću „Lilihip“ u Banjaluci, a mališani su radili osnove tehnike dekupaž na ukrasnim pločama.

Devetogodišnja Teodora Vujić, koja je učestvovala na radionici, kaže da je i ranije dolazila na radionicu dekupaža i da je do sada sama napravila nekoliko stvarčica.

„Prvi put pravim ukrasnu pločicu, a do sada sam već uradila sat i vazu. Sat sam okačila na zid svoje sobe, a vazu sam poklonila mami da posadi cvijeće. Kod dekupaža je važno da izaberemo motive koji nam se sviđaju i tako dizajniramo naš predmet“,  kazala nam je Teodora.

Foto baza

Radionice ukrašavanja predmeta dekupažom vodi Branislava Gajić koja nam je objasnila šta su mališani naučili.

„Radili su osnove dekupaža na ukrasnim pločama za dječiju sobu za vrata ili zid. Aplicirali su salvete i ukrasne detalje sa šljokicama koje djeca jako vole, a pored toga imali smo i slova pomoću kojih su mališani ispisali svoja imena ili nadimke na pločicama. Osim toga vježbali smo i engleski jezik i usvajali neke nove riječi kao što su boje i predstavljanje“, rekla je Gajićeva.

Osim radionica za djecu, na kojima pored dekupaža djeca uče i osnove engleskog ili italijanskog jezika, Branislava organizuje i radionice za odrasle gdje se počinje od osnova ove tehnike prema složenijem dekupažu.

Sve zainteresovane predškolske ustanove iz Banjaluke i okolnih gradova koje žele da organizuju kreativne radionice,  mogu se javiti na fejsbuk stranicu.

dekupaz djeca (1)  dekupaz djeca (3)  dekupaz djeca (5)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar