fbpx

Ni kiša nije spriječila 23 skakača iz RS i Srbije da juče, skokovima sa Gradskog mosta, otvore 61. manifestaciju “Ljeto na Vrbasu 2014”, koju je organizovala banjalučka Turistička organizacija.

– Ove godine skakačima se pridružila i jedna djevojka. Pored skokova sa mosta, juče je održana i “Pasuljijada” za sve ljubitelje ovog specijaliteta – rekao je samostalni stručni saradnik u toj organizaciji Zoran Sanković.

Učesnik u skokovima Marko Pavlović iz Kragujevca rekao je da već četvrtu godinu zaredom skače sa Gradskog mosta.

Podrži eTrafiku

– Plasman mi i nije prioritet. Najvažnije je da se lijepo provedemo – rekao je Pavlović.

Prva žena koja skače “vrbasku lastu” Dejana Dangubić iz Konjica je kazala da se ne bavi profesionalno skokovima, nego više na takmičenjima revijalnog karaktera.

– Za mene je ovo lično zadovoljstvo, jer volim ovaj grad – rekla je ona.

Ovako je izgledao njen skok:

skok sa mosta djevojka iz konjica (1) skok sa mosta djevojka iz konjica (2)

Veteran ovog takmičenja i nekoliko puta nosilac titule najljepšeg skoka Mehmed Medo Jakupović oprostio se skokom sa Gradskog mosta.

– Zaokružio sam petnaest godina skokova u rijeku – rekao je Jakupović. Banjalučanka Dobrila Jokić je rekla da ovaj događaj obogaćuje turističku ponudu grada na Vrbasu.

Zbog ružnog vremena i kiše juče je odgođeno takmičenje u sportskom ribolovu i vaterpolu.

“Ljeto na Vrbasu”, jednu od najstarijih manifestacija u BiH, prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka daleke 1953. godine pod imenom “Karneval na Vrbasu”. Godine 1980. manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a sadašnje ime dobija 1995. godine.

Pogledajte ostale fotografije sa ovogodišnjih skokova i popularne pasuljijade:   skokovi sa gradskog mosta 2014 (10)  skokovi sa gradskog mosta 2014 (12) skokovi sa gradskog mosta 2014 (13) skokovi sa gradskog mosta 2014 (14)   skokovi sa gradskog mosta 2014 (17)

eTrafika.net – G. Terzić

Napiši komentar