fbpx

Sedma po redu  konferencija beba održana je u Banjaluci pod sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“.

Nagrađena je najstarija beba, Viktor Begić, koji sutra slavi prvi rođendan, kao i najmlađa beba koja se danas rodila u porodici Zeljković.

Načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Banjaluka,Radenko Đurica, kazao je da je ova manifestacija jedna u nizu aktivnosti koje Banjaluka sprovodi u cilju jačanja i povećanja brojnosti porodice .

Foto baza

„U Banjaluci se godišnje rodi oko 3 800 djece što znači da naša pronatalitetna politika ima smisla. Pored finansijske pomoći za prvu rođenu bebu, stipendisanja đaka i studenata, pomoći porodicama sa četvoro i više djece, Grad izdvaja i sredstva za vještačku oplodnju od oko 50 hiljada maraka, kako bi se pomoglo i onim porodicama koje imaju problema u ostvarivanju potomstva“, kazao je Đurica.

Pomoćnica ministrice za porodicu omladinu i sport, Slavica Kuprešanin, kazala je da se ove godine manifestacija obilježava u 25 opština, i da sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“ ministarstvo šalje jasnu poruku da mladi treba da se usmjere ka stvaranju uslova širenje porodice kako bi zajedno osnažili Srpsku.

„Konferencija beba održava se u sklopu kampanje „Porodica za pet“ koja je strategijski osmišljena za porodicu. Moram istaći da će sva sredstva koja su budžetom ministarstva bila namijenjena za obilježavanje ove manifestacije biti usmjerena za obnovu vrtića u poplavljenim gradovima“, rekla je Kuprešanin.

Konferenciju je obilježio bogat zabavni program za mališane koji su priredili vrtići „Maslačak“, „Miki Maus“ i „Pikolino“. I ove godine manifestaciju su podržali brojni sponzori među kojima su „Cryo Save Family Plus” – matične ćelije, gradska Tržnica i „Violeta“. sedma konferencija beba (11) sedma konferencija beba (1) sedma konferencija beba (2)  sedma konferencija beba (4)    sedma konferencija beba (8)

eTrafika.net  Sonja Terzić

Napiši komentar