fbpx

Petnaesta klasa stažista u Narodnoj skupštini Republike Srpske uspješno je završila šetsomješečno stažiranje što je obilježeno svečanom dodjelom diploma.

Studentkinja Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, Anja Grba, kazala je da joj je ova diploma samo podstrek za dalje napredovanje i učenje.

„Imala sam priliku da naučim neke stvari koje nisam mogla na fakultetu jer ja studiram ekonomiju a ovdje smo stvari posmatrali više sa pravnog aspekta. Naučila sam puno toga radeći u Odboru za reviziju koje je povezan sa mojom budućom strukom“, rekla nam je Grba.

Podrži eTrafiku

Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Olivera Ševo, kaže je da je jako značajno što se kroz program stažiranja studentima ostavlja mogućnost da vide kako funkcioniše u praksi ono što uče u teoriji.

„Velika je stvar to što su vrata Parlamenta otvorena za studente da bi mogli jasnije da vide kako ova institucija funkcioniše u praksi. Što se tiče onoga što bih možda promijenila u radu Parlamenta, smanjila bih procedure i obim vremena u kojem poslanici mogu da govore“, kazala je Ševa.

Student Pravnog fakulteta u Banjaluci, Mirko Ratković, izrazio je zadovoljstvo što je Narodna skupština prepoznala potencijal studenata koji su se javili na konkurs za stažiranje i dali im priliku da vide kako funkcioniše Parlament.

„Mi smo radili kroz odbore i prisustvovali sjednicama skupštine, imali smo priliku da učestvujemo u radu ali i da damo neke svoje prijedloge i ideje koje bi mogle poboljšati rad Narodne skupštine“, kazao je Ratković.

Predsjednik Narodne skupšine Republike Srpske, Igor Radojičić, rekao je da je štažiranje prilika studentima da na licu mjesta u toku šest mjeseci vide kako radi najviši zakonodavni organ, dodajući da je ova klasa bila dobra kako po brojnosti tako i po angažmanu u proteklih šest mjeseci.

„Imali su priliku da izunutra vide kako funkcioniše rad klubova, odbora, radnih tijela, komisija i samog plenuma, kao i da se upoznaju sa nečim čime će se možda u budućnosti baviti. Promatrali su netipičan rad Narodne skupštine koja je u posljednih šest mjeseci bila vrlo zagrijana jer se približava izborna kampanja, ali i zbog novonastale situacije izazavne poplavama. Bili su u prilici uživo da vide i dobre i loše strane rada Parlameneta,“ priča Radojičić.

Ovo je petnaesta klasa stažista u Narodnoj skupštini u sklopu koje je stažiranje uspješno završilo više od 30 studenata. Inače, program stažiranja namijenjen je studentima društvenih nauka sa javnih ali i privatnih fakulteta, prije svega onima sa prava, ekonomije i političkih nauka. Do sada je kroz ovaj program ukupno prošlo više od 400 studenta. staziranje u skupstini 15 (2)  staziranje u skupstini 15 (4)  staziranje u skupstini 15 (6) staziranje u skupstini 15 (7)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar