fbpx

Savez udruženja malih akcionara Republike Srpske nezadovoljan je nepostupanjem tužilaštava i sudova Republike Srpske u slučajevima “Boska”, kompanija “Dušanić” i FAM “Jelšingrad” i najavljuje ulazak u ova preduzeća.

Predsjednik Saveza Nebojša Jugović rekao je na konferenciji za novinare, održanoj ispred Robne kuće “Boska” u Banjaluci, da se strpljenju malih akcionara bliži kraj, jer već šest godina čekaju zakazivanje pripremnog ročišta po tužbi malih akcionara za rješavanje njihovog akcionarskog kapitala u “Boski”.

“Kad je riječ o rješavanju slučaja `Dušanić`, čekamo već osmu godinu. Od zahtjeva za otvaranje stečaja u kompaniji `Dušanić` prošlo je 450 dana, iako ovo preduzeće nezakonito radi sa svim blokiranim računima već 887 dana”, istakao je Jugović.

Podrži eTrafiku

Prema njegovim riječima, u slučaju FAM “Jelšingrad” u stečaju, radnici i mali akcionari čekaju više od 1.370 dana da im se uplati oko dva miliona KM, koja su, kako navodi, nezakonito prebačena sa računa suda na račun preduzeća “Euromotor” Banjaluka.

Jugović je dodao da su mali akcionari prinuđeni da ulaze u svoja preduzeća, kao što su prošle godine ušli u Banju “Kulaši”.

protesti_dionicari_bl_1 protesti_dionicari_bl_2 protesti_dionicari_bl_4

eTrafika.net/foto – Goran Terzić

Napiši komentar