fbpx

Svjetski dan zaštite životne sredine obilježen je danas u organizaciji Centra za šume (CEFOR) u dječijem vrtiću “Miki Maus” u banjalučkom naselju Lazarevo.

“Ovaj dan se obiježava brojnim aktivnostima u kojima smo učešće uzeli i mi organizujući druženje sa mališanima iz vrtića Miki Maus. Tom prilikom aktivisti CEFOR-a su prikazali prezentaciju namjenjenu mališanima o značaju šume i  životne sredine. Pričali smo o stanovnicima šume, načinu čuvanja šume, proizvodima koje nam daje šuma i slično. Posebno oduševljenje mališana je izazvalo prisustvo dva uniformisana šumara sa kojima su zajedno posadili sadnicu u dvorištu vrtića”, rekla je jedna od organizatora Vanja Daničić.

Mališani su dobili grupnu diplomicu “Mali prijatelj šume” jer su uspješno savladali kviz Mali prijatelj šume i na Svjetski dan životne sredine postali registrovani prijatelji šume (CEFOR-poletarci).

Podrži eTrafiku

“Danas smo naučili kako se sadi drvo, da se treba drveće  njegovati i čuvati, vidjeli smo statuu vuka i kad porastem biću šumar”, istakao je petogodišnji Njegoša.

Vaspitačica Irma Janjić nije krila zadovoljstvo ovom posjetom.

“Drago mi je što se održavaju takve aktivnosti sa djecom predškolskog uzrasta, što je veoma bitno jer na taj način djeci približavamo važnost očuvanja životne sredine i značaj čuvanja šume. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju”, rekla je Janjićeva.

Svjetski dan zaštite životne sredine koji se obilježava 5. juna je globalni događaj i obilježava se na svim kontinentima. Vlade, pojedinci, nevladine organizacije, lokalne zajednice, preduzetnici i mediji organizuju različite akcije kojima ističu svoje opredjeljenje prema zaštiti i unapređenju životne sredine i potrebu za promjenom mišljenja i ponašanja.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar