fbpx

Paljenjem lampica na jelki i ogromne sniježne kugle, te spuštanjem Djeda Mraza sa vrha Boske, večeras je na Trgu Krajine u Banjaluci otvoren drugi Zimzograd.

Uprkos kiši koja je padala sve vrijeme, Banjalučani su bili uporni i znatiželjni da saznaju šta sve mogu naći u prazničnom gradu. Ove godine učestvuje čak 40 izlagača, koji posjetiocima nude slane i slatke poslastice, čajeve, kafu, alkohol, poklone, knjige, te razonodu.

Marketing menadžerica Bojana Bojat rekla nam je da je Etno kuća u Zimzogradu spoj proizvoda Žitoprodukta, Žitopeke i SP Krunić.

Foto baza

“Ponuda nam je poprilično bogata. Sve je domaće i potrudili smo se da sve izgleda etno. Od SP Krunić firme imamo šest vrsta sira, tu je i naš novi proizvod – sir u maslinovom ulju. Tu je Žitopeka sa svojim proizvodima koji su rađeni od brašna koje proizvodi naš mlin Žitoprodukt, tako da imamo jednu zaokruženu priču”, kaže Bojatova za eTrafiku.

Jedna od kućica rezervisana je za čajeve. Jelena Đorđić iz firme Prana rekla nam je da se radi o prvoj specijalizovanoj prodavnici za prodaju čajeva iz cijelog svijeta i pribora za čaj.

“Posjetioci mogu kupiti osam vrsta čaja za ponijeti, a imamo oko 40 vrsta različitih rinfuznih čajeva. Naravno, tu su i keksići i čaj sa rumom. Pored toga, nudimo i posuđe za čaj, a ponajviše šolje”, rekla nam je ona.

Slobodan Barzut iz Trebinja izložio je proizvode po kojima je njegova firma Barzut poznata.

“Hercegovina je poznata po kvalitetnim proizvodima, prvenstveno pčelarskim. Imamo tri vrste meda, prelijepe rakije i domaća vina. U Banjaluci imamo jako puno prijatelja, ljude koji već godinama koriste naše proizvode i koji su uvjereni u naš kvalitet. Pokušavamo održati nivo kvaliteta, a on je možda čak i bolji ove godine”, priča nam Barzut.

Zimzograd je otvorio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, izrazivši sigurnost da će tokom narednih 30 dana Banjalučani upravo u Zimzogradu pronaći svoj kutak odmora i razonode.

 

 

eTrafika.net – V. Stokić/foto – G. Terzić

Napiši komentar