fbpx

Kako bi banjalučke studente upoznali sa svojim radom, te im predstavili sedam zemalja u koje najčešće šalju praktikante, studentska organizacija AIESEC organizovala je večeras Global village u Staklencu u Banjaluci.

Za tu priliku odabrali su Francusku, Rusiju, Italiju, Brazil, Grčku, Češku i Srbiju, koje su predstavili putem fotografija, hrane, suvenira, te praksi koje te zemlje nude.

“Izložili smo stvari po kojima su te zemlje poznate, a izradili smo i brošure sa praksama koje se nude u njima, kako bi studenti odmah mogli da ih pogledaju. Cilj večerašnjeg događaja je da bolje upoznamo studente sa mogućnostima koje im nudimo, kao i da im približimo samu svrhu naše organizacije”, rekla nam je Lana Mihailović ispred AIESEC-a.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Staklenac se tokom tri sata održavanja Globalnog sela punio studentima, a određeni broj njih se zainteresovao za obavljanje prakse u inostranstvu, pa su ostavili svoje podatke kako bi kasnije mogli pronaći ono što ih zanima.

Ukoliko ste propustili večerašnji događaj, a zanimaju vas studentske prakse, preporučujemo vam da pročitate iskustva studenata koji su išli na njih, te odlučite da li biste i vi htjeli jednu takvu avanturu.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar