fbpx

Kulturno – umjetnička manifestacija „Bebi na dar“, kao dio manifestacije „Svadba za pamćenje“, održana je u Muzičkom paviljonu u parku Petar Kočić, a učestvovali su parovi koji su „na ludi kamen stali“ na kolektivnim vjenčanjima 2011. i 2012., sa svojom djecom.

Djeca i roditelji družili su se uz tortu i slatkiše, a uručeni su im i prigodni pokloni koje su pripremili sponzori manifestacije.

Direktorica manifestacije, Olivera Ratković, kazala je da je oko 20 beba do sada rođeno od parova koji su se vjenčali na kolektivnim vjenčanjima, ali da ima i parova koji trenutno čekaju bebu.

Podrži eTrafiku

„Neki parovi su nas iznenadili pa već imaju i više od jednog djeteta, a pet mladenki sa ovogodišnjeg kolektivnog vjenčanja čekaju bebe, tako da ćemo naredne sigurno godine biti još brojniji”, kazala je Ratkovićeva.

Elvir Padalović sa suprugom se vjenčao na prvom kolektivnom vjenčanju 2009. godine. Kaže da mu je to bilo nezaborvano iskustvo ističući da je stres oko pripreme vjenčanja bio sveden na minimum. Plod njihove ljubavi je četvorogodišnja Mia.

„Mi smo tog jutra ustali, doručkovali i spremili se za vjenčanje kao svaki dan, bez ikakvog stresa jer smo znali da nam je sve unaprijed dogovoreno. To je glavna prednost kolektivnog vjenčanja, a pored toga upoznali smo divne ljude s kojima se i danas ponekad viđamo“, rekao je Padalović.

Na trećem “Kolektivnom vjenčanju” koje je održano 21. juna, a koje je bilo i humanitarnog karaktera, prodato je 140 ulaznica po cijeni od 10 maraka, a prihod je namijenjan za pomoć dvoipogodišnjoj djevojčici iz Čelinca koja ima ozbiljnih zdravstvenih problema,  a čija porodica je pretrpjela  veliku štetu od poplava.

Manifestaciju su podržali Grad Banjaluka i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS. Generalni sponzor je kompanija Blicnet, a pored brojnih drugih sponzora tu si “Cryo Save Family plus” – Matične ćelije, dok je generalni medijski pokrovitelj RTRS.

bebi na dar2014 (7) bebi na dar2014 (8) bebi na dar2014 (1)     bebi na dar2014 (6)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar