fbpx

Kako bi svoje sugrađane motivisali da bolje iskoriste vrijeme, te im pokazali koliko su ciljevi i odluke važni za uspjeh, večeras su četvorica mladića održali svoje motivacione govore u banjalučkom Staklencu.

Prvi na scenu je stupio Goran Kaurin koji je govorio o ciljevima, te je kroz svoj govor provlačio rečenicu da je “svako od nas najbolji u nečemu”, samo trebamo to otkriti. Nakon njega je Leon Bijelić  pričao o odlukama i važnosti njihovog donošenja u životu.

“Ja sam samo jedan od mnogih u meni”, kazao je on tokom svog izlaganja.

Podrži eTrafiku

Filip Bijelić odlučio je prisutne provesti kroz sedam koraka koji ih dijele od uspjeha. Prema njemu to su optimizam, eliminisanje straha, sticanje dobrih navika, predodređenost i nadogradnja, davanje svega od sebe, cijenjenje vremena, te iskustvo i vještine. Kako kaže, sve to se temelji na njegovom iskustvu.

“Na svom putu sam koristio barem 70 ili 700 koraka, ali je nemoguće pričati o svima njima. Ovih sedam koraka mi je pomoglo da izgradim svoju ličnost, unaprijedim svoje znanje, sebe i ljude oko sebe. Ono što mi sami stvaramo moramo podijeliti sa drugima. Ove korake sam sam napisao, vjerovatno ima ljudi koji su pričali o sličnim stvarima, ali sam ih ja napisao po svom nahođenju i nadam se da će pomoći nekome”, rekao je on.

Četvrti govornik i organizator večerašnjeg događaja Draško Stanivuković pričao je o tome koliko je bitno iskoristiti vrijeme koje imamo.

“Imamo hiljadu načina da iskoristimo vrijeme, ali nijedan da ga zaustavimo. Koliko je važna jedna godina najbolje zna student koji je obnavlja. Koliko je važan mjesec pitajte majku koja je rodila prije vremena. Za sedmicu pitajte urednika nedeljnika, za sat čovjeka koji je zakasnio na voz, za sekundu čovjeka koji je jedva izbjegao smrt, a za stotinku pitajte sportistu kome je na Olimpijadi izmaklo zlato”, naveo je on u svom govoru.

Planirano je da se ovakvi govori održavaju svakog 16. u mjesecu, u prostoru Doma omladine ili Staklenca, u sklopu organizacije “DRUGačiji”.

motivacija_staklenac_1motivacija_staklenac_3 motivacija_staklenac_4 motivacija_staklenac_5 motivacija_staklenac_6

 

eTrafika.net – V. Stokić/foto: G. Terzić

Napiši komentar