fbpx

Nakon dvije godine internet prodaje i pobjede na “Start up challenge” za najbolju poslovnu ideju, “Bubsi beba” dobila je i svoj izložbeni prostor u centru Banjaluke.

Idejni tvorac i kreatorka jedinstvene kolekcije odjeće za bebe Slađana Latinović Štula prisjetila se početaka svog rada.

“Sve je počelo kao hobi na mom prvom porodiljskom, zbog nedostatka takvih proizvoda na našem tržištu. Volim sve stvari sa nekim forama, natpisima i aplikacijama, a nailazila sam samo na neke siromašne i jednolične natpise u prodaji. Počela sam prvenstveno da to radim za svoju bebu, ali kada sam ih objavila na internetu zainteresovali su se i drugi ljudi. Sa rastom moje bebe rasla je i ‘Bubsi beba’. Zatim je moj muž došao na ideju da to prijavimo na projekat u Inovacionom centru Banjaluka i prošli smo, mada nismo očekivali. Rekla sam mu ‘nemoj nas prijavljivati, šta ako pobijedimo?’. Ja sam arhiteta i zaposlena sam u jednoj firmi, Đurica je slobodni umjetnik, tako da ne znamo ništa o prodaji i tim stvarima”, rekla nam je Slađana kroz smijeh na današnjem otvaranju.

Podrži eTrafiku

Ideja o izložbenom prostoru nastala je prije samo mjesec dana. Za njim se ukazala potreba jer mnogo ljudi iz Banjaluke želi vidjeti i probati njihove proizvode prije same kupovine.

“To nije klasična prodavnica, uvijek imamo nove ideje i nove proizvode, tako da će ovdje uvijek biti izložene naše nove kreacije i mogu se kupiti. Stvari su za djecu do četiri godine, ali mi smo dizajn studio i uvijek radimo po narudžbi pa nije problem da odradimo i nešto drugačije. Imali smo dug put pronalaska idealnog bodija, ja sam imala neku viziju ali nam je bilo teško da nađemo pravog proizvođača koji bi to uradio po mojim zamislima”, govori nam ona, i dodaje da su do sada najtraženiji natpisi bili “Cure, ne gledajte tatu, mama je ljubomorna” i “Žao mi je, momci, moja mama je zauzeta”.

“Bubsi beba” proširila je paletu proizvoda, u planu je da proizvode kompletan bebi program, kao i bebi gift shop gdje se mogu naručiti drvene igračke. Pokrivaju tržište BiH, Srbije i Hrvatske, a njihova roba može se naručiti putem FB stranice, a uskoro i sajta.

“Naša ciljna grupa su mlade majke i trudnice koje nemaju mnogo vremena da hodaju po buticima, pa im pružamo mogućnost da to rade iz fotelje”, navodi Slađana.

U sklopu izložbenog prostora nalazi se posebna prostorija, odnosno kutak za dojenje namijenjen majkama i promovisanju značaja dojenja.

Njen suprug Đurica Štula kaže da je sve proizvod rada njegove žene na koju je jako ponosan.

“Većina ovoga je Slađino, ona je idejni tvorac svega i jako sam ponosan na nju. Ja sam tu više izvršna produkcija, kada treba nešto donijeti, nekoga nazvati, otići negdje, dogovoriti…”, kaže on i dodaje da će u radnji uskoro biti dostupan i katalog sa svim aplikacijama.

Kao poznati banjalučki muzičar, Đurica je osmislio novi natpis koja će se uskoro naći u prodaji – “Moj tata je muzičar, a moja mama je tolerantna”.

Projekat “Bubsi beba” podržala je i kompanija Mtel, čija nam je portparolka Aida Halilović rekla da joj je zadovoljstvo vidjeti ovako nešto u gradu na Vrbasu.

“Mi smo bili samo finansijska podrška projektu Inovacionog centra Banjaluka, na kome je pobijedila upravo Bubsi beba. Zadovoljstvo nam je što su upravo oni pobjednici jer smo dobili sjajan showroom, što je nedostajalo našem gradu. Zadovoljstvo je doći na otvaranje i vidjeti da se ne radi o običnoj prodavnici”, navodi ona.

(eTrafika.net – V. Stokić; Foto: V. Stokić)

Napiši komentar