fbpx

Drugi međunarodni sajam zdravlja „Putevi zdravlja“ počeo je danas u Banjaluci u Domu omladine i trajeće do subote 16. novembra.  Organizatori  su Turistička organizacija Banjaluke i „MP Ginis Gropu“ iz Dervente, a posjetioci će, osim izloženih štandova, moći da posjete i brojne radionice i predavanja stručnjaka iz oblasti zdravlja.

Direktor Turističke organizacije Banjaluke, Ostoja Barašin, kaže da je cilj sajma da Banjaluka, ali i njeno okruženje, postanu metropola zdravlja., dodajući da je ovo najbrži način da se spoje pružaoci usluga sa korisnicima.

„Ovo nije samo klasičan sajam u smislu izlaganja proizvoda i usluga nego ćemo ovih dana biti u prilici da prisustvujemo velikom broju okruglih stolova, savjetovanja, predavanja vrhunskih eminetnih stručnjaka i na taj način dobiti neohodno informacije za preventivno ponašnje, ali i informacije o putevima liječenja. Još jedna od funkcija sajma je i promocija zdravstvenog turizma, ali i turističkog avanturizma”, rekao je Barašin.

Podrži eTrafiku

Ministarka turizma i trgovine u Vladi RS, Maida Ibrišagić Hrstić, rekla je da Republika Srpska ovim putem želi da promoviše svoje pitke izvore i nezagađenu vodu.

„Zdravstveni i banjski turizam kod nas je veoma razvijen, ali svakodnevno radimo na tome da naše turističke destinacije postanu još bolje i kvalitetnije“, kazala je ministraka Ibrišagić Hrstić.

Načelnik za privredu u Administrativnoj službi Grada Banjaluka, Radenko Komljenović, kaže da je Grad Banjaluka podržao ovaj sajam.

„Ovo je jedna lijepa promocija Banjluke, zdravog života, banjalučkog okruženja i ljudi koji tu žive“, kazao je Komljenović.

Jedan od izlagača, firma „Biomedic“ iz Banjaluke drugi put učestvuje na sajmu. Portparol, Draženka Simić,  kaže da se ove godine predstavljaju organskim preparatima, zdravom hranom i organskom prirodnom kozmetikom.

„U narednih tri dana posjetioci će imati priliku da na našim štandovima od stručnog kadra doktora medicine  dobiju besplante savjete iz oblasti organske hrane i preparata“, rekla je Simićeva.

Nenad Bermet Ratković iz vinarije „Aleks“ iz Sremskih Karlovaca, prvi je put u Banjaluci. Predstavio se svojim čuvenim napitkom Bermet koji nosi titulu najboljeg na obroncima Fruške Gore.

„Postoje bijeli i crveni Bermet sa 15, odnosno 22 začinske trave. Bermet je jedan zdravi visnki proizvod koji se koristi preventivno za bolesti kardio- vaskularnog sistema. Nadam se da ću ovom posjetom uspjeti da ostvarim saradnju sa ovim krajevima kako bi Bermet postao dostupniji na što većem prostoru Republike Srspke“, priča Nenad Bermet.

Na sajmu učestvuje oko 80 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Rusije, Turske, a pored izložbenih štandova, pojetioci će moći da obave besplatne zdravtsvene preglede, kao i da dobiju savjete od stručnog kadra iz obasti zdravlja. Vrata sajma biće otvorena do subote 16. novembra u periodu od 10 do 19 časova.

 eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar