fbpx

Povodom Međunarodnog dana mira koalicija “Za REKOM” organizovala je akciju “Podržavam REKOM”. U ime koalicije, u Banjaluci akciju je sproveo “Centar za demokratiju i tranzicionu pravdu”, jedna od nevladinih organizacija koje su uključene u koaliciju.

za_mirPredsjednica udruženja “Centar za demokratiju i tranzicionu pravdu” Zlatica Gruhonjić rekla nam je da “REKOM” trenutno okuplja čak 2.050 nevladinih organizacija, udruženja i pojedinaca.

“Cilj je osnivanje regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o dešavanjima, ratnim zločinima i kršenju ljudskih prava na području bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 2001. godine. Koalicija je uspjela u oformljavanju komisije. Prva ekspertska grupa je imala sastanak koji je održan početkom septembra ove godine. Na tom sastanku su bili prisutni izaslanici predsjednika država”, kaže Gruhonjićeva.

Podrži eTrafiku

Međunarodni dan mira održava se 21. septembra širom svijeta. Taj datum je utvrđen 2001. godine rezolucijom UN-a kao dan nenasilja i jačanja ideala mira među nacijama i narodima.

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar