fbpx

Predsjednik i potpredsjednik Unije studenata Predrag Govedarica i Borivoj Obradović posjetili su studente koji su hospitalizovani na Infektivnoj klinici UKC Banja Luka i tom prilikom poklonili jastuk za jednog od studenata za kojeg su iz  medija saznali da žalio kako su mu umjesto jastuka pod glavu smotali neko ćebe, navodi se u saopštenju Unije studenata.

U saopštenju se dalje navodi da su jastuk platili 9 maraka. Nakon što su došli do podataka da je  rukovodstvo UKC-a angažovalo jednu privatnu PR agenciju i da im isplaćuju mjesečnu naknadu u iznosu od 5.900 KM, izračunali su i da su za samo jednu mjesečnu naknadu toj agenciji mogli su da kupe 655 jastuka.

 “Kako je moguće da je angažovanje privatne PR agencije bilo preče od jastuka?” , pitaju se iz Unije studenata.

Podrži eTrafiku

“Da ne pričamo o toalet papiru koga studentima od svog novca kupuje medicinsko osoblje Infektivne klinike, nedostatku tople vode i sličnog”, stoji dalje u saopštenju.

“Siromašni jesmo, ali ono što smo danas vidjeli u UKC pokazuje da su prioriteti potpuno pogrešno postavljeni, jer da jesu najprije bi se nabavili jastuci, pa onda angažovala PR agencija”, navode studenti.

Nakon pisanja medija da se pojedini studenti sa simptomima trovanja nisu ni javili doktoru jer nemaju zdravstveno osiguranje, Unija poziva sve  takve studente da se jave Uniji studenata ili Studentskom parlamentu kako bi dobili ljekarsku  pomoć.

“Takođe, ukoliko UKC Banja Luka nema novaca za jastuke, Unija studenata će organizovati humanitarnu akciju među studentima da toj ustanovi poklonimo jastuke”, stoji na kraju saopštenja Unije studenata Republike Srpske.

 

 

eTrafika.net – S. Terzić

Napiši komentar