Dvanaest studenata koji su se otrovali hranom u banjalučkoj menzi biće danas pušteno na kućno liječenje, dok će na Klinici za infektivne bolesti ostati još njih devet.

klinika_za_infektivne_bolesti_bl_malaNačelnica Klinike za infektivne bolesti  Zdravka Kezić rekla je da studenti koji ostaju na liječenju imaju malo težu kliničku sliku oboljenja, ali da se će i oni ubrzo biti pušteni. Naglasila je da je do 10. jula primljeno 25 studenata kojima je dijagnostifikovan akutni febrilni gastroenteritis, te da juče nije primljen još jedan student, kako su navodili mediji.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Banjaluka Duško Račić kaže da je među studentima sprovedena i anketa kako bi ispitali njihovo zadovoljstvo uslovima liječenja.

“Svi studenti popunili su anketu, postavljali smo im rutinska pitanja i ukupna ocjena od strane studenata kvalitetom, tretmana i liječenja na infektivnoj klinici je više nego pozitivna. Prosjek ocjene je veći od 4.5”, rekao je on.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija ponovio je da će se za oboljele studente organizovati dodatni termin za polaganje ispita, koji oni sami trebaju predložiti.

Mozaik prijateljstva

“On će biti organizovan krajem avgusta ili početkom septembra, samo za studente koji su bili na bolničkom liječenju”, naglasio je Mutabdžija.

Novinarima su se obratili i predstavnici Unije studenata. Predsjednik Unije Predrag Govedarica zahvalio se Kliničkom centru na ophođenju prema studentima, te dodao da će insistirati na istrazi okolnosti koje su dovele do trovanja studenata. Za sada je suspendovano četvoro radnika Studentskog centra i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak. Govedarica kaže da oboljeli studenti spremaju tužbe.

 

eTrafika.net

Autizam

Napiši komentar