fbpx

Psihološki centar „Sense“ u okviru realizacije projekta “Skini predrasudu, obuci privlačnost” organizuje projekciju kratkog dokumentarnog filma pod nazivom “Kako mi TO radimo?”. Projekcija će se održati 26.09.2019.godine u 19 časova u konferencijskoj sali Hotela Jelena (Jovana Dučića 25, Banja Luka).

Izvor: Saopštenje

U okviru projekta „Skini predrasudu, obuci privlačnost“ sprovedeno je naučno istraživanje o percepciji seksualnosti kod osoba sa invaliditetom, održana psihološko-edukativna radionica koja je imala za cilj unaprijeđenje određenih znanja i vještina kod grupe od 15 žena sa invaliditetom iz BiH i snimljen kratki dokumentarni film. Cilj filma je promovisanje i razbijanje predrasuda o seksualnosti osoba sa invaliditetom tj. smanjanje predrasuda o ženama sa invaliditetom kao ženama.

Podrži eTrafiku

“S obzirom na činjenicu da je poricanje seksualnosti osoba sa invaliditetom široko prisutno u našem društvu, a sam invaliditet ne bi trebao da umanjuje pravo na izražavanje vlastite seksualnosti, jedan od glavnih ciljeva jeste usmjeravanje javnosti ka novoj (re)kreiranoj percepciji i rastapanju stereotipa kada su u pitanju osobe sa invaliditetom i njihova seksualnost, pravo na djecu, brak i sl”, navodi se u saopštenju.

Na projekciji će se takođe prezentovati rezultati sprovedenog istraživanja koje se bavilo utvrđivanjem relacija između doživljaja vlastitog tijela, stavova o sopstvenoj seksualnosti i percipiranog zadovoljstva životom osoba sa tjelesnim invaliditetom. A poslije projekcije filma je planirana panel diskusija na kojoj će razgovarati autorke filma.

Projekat „Skini predrasudu, obuci privlačnost“ je realizovao Psihološki centar SENSE pod pokroviteljstvom Ekumenske inicijative žena iz Omiša.

Napiši komentar